-
چهارشنبه, ۲۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۴۷ ب.ظ
-
۵۱۱
بخشی از تأکید مقام معظم رهبری بر انقلابی ماندن در گرو دشمنشناسی است. تأکید ایشان در بخش دشمنشناسی بر رژیم صهیونیستی است و این مسئله را در موارد متعددی مطرح کردهاند.
پایگاه اطلاعرسانی استاد مهدی طائب؛ نخستین نشست تخصصی «جایگاه و عملکرد حوزههای علمیه در تقابل با صهیونیسم» با هدف شناسایی ظرفیت حوزههای علمیه از سوی مؤسسه بررسیهای راهبردی بعثت با حضور اساتید حوزه و دانشگاه در تاریخ بیست و نهم اردیبهشت ماه سال جاری در شهر مقدس قم برگزار شد. در ادامه سخنان حجتالاسلام محسن محمدی، دبیر علمی نشست تقدیم میگردد:
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات و تشکر از اساتید معظم برای شرکت در اولین نشست بررسی راهکارها و عملکرد حوزه علمیه در مقابل رژیم صهیونیستی، مجلس را آغاز میکنیم. بنده مقدمهای عرض میکنم تا وارد بحث شویم.
یکی از مباحث موجود در رابطه با رژیم صهیونیستی جریانشناسی دفاع از فلسطین است. در جهان اسلام و خارج از آن گروهها و افرادی هستند که از فلسطین حمایت و با رژیم صهیونیستی مخالفت میکنند. ما با جریانهای خارج از جهان اسلام کاری نداریم و موضوع بحث ما نیست، اما جریانهایی که در داخل جهان اسلام هستند به چند گروه تقسیم میشوند: برخیها گرایشهای ملیگرایی دارند و برخی گروههای روشنفکری هستند. تجربه تاریخی جهان اسلام نشان داده که خروجی این گروهها سازش و حذف مسئلۀ فلسطین است.
گروه دیگر، جریان علما و حوزههای علمیه است که از مسئله فلسطین و این جهاد مقدس حمایت و در مقابل رژیم صهیونیستی مقاومت کردهاند. از ابتدای تشکیل رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۷، علما و حوزههای علمیه اقدامات و واکنشهای بسیار جدی در مقابل رژیم صهیونیستی انجام دادند؛ همچون فعالیتهای کاشفالغطا و مواضع علامه شرفالدین و آیتالله کاشانی. اما قطعاً نقطه عطف جریانهای ضد صهیونیستی در حوزههای علمیه حضرت امام است. شاید مهمترین مسئلهای که موجب شد امام به این موفقیت دست پیدا کند این بود که مبارزات ضد صهیونیستی را به گفتمان تبدیل کرد و از فضای گفتمانی به فضای همگانی تغییر داد.
شاهکار حضرت امام انتخاب روز قدس بود که موجب شد همه جهان اسلام با موضوع فلسطین مرتبط شوند و فلسطین صرفاً موضوعی جغرافیایی و مربوط به جهان عرب یا مسئلهای سیاسی باقی نماند. حضرت امام مسئله فلسطین را هم در جهان اسلام و هم فراتر از گفتمان نخبگان، در بین عموم مردم مطرح کرد. امام در سال ۱۳۴۲ مبارزات ضد صهیونیستی را به عنوان یکی از مؤلفههای هویتهای انقلابی بیان فرمود. انقلابی که امام پایهریزی کرد فقط ضد شاهنشاهی و آمریکایی نبود، بلکه کاملاً ماهیت ضد صهیونیستی داشت. در مقدمه کتاب ولایتفقیه که مانیفست حکومت اسلامی است، امام مبارزه با صهیونیست یهود را به صورت تاریخی و بسیار جالب مطرح کرده است.
بعد از حضرت امام، مقام معظم رهبری نیز بحث مبارزه با صهیونیسم را به صورت کامل و فراتر از پروتکلهای بینالمللی مطرح کردند. بخشی از تأکیدات مقام معظم رهبری درباره انقلابیبودن حوزه است. باید حوزه انقلابی باشد و انقلابی بماند چون حوزه به عنوان مادر انقلاب، باید انقلابی بماند. بخشی از تأکید ایشان بر انقلابی ماندن در گرو دشمنشناسی است. تأکید مقام معظم رهبری در بخش دشمنشناسی بر رژیم صهیونیستی است و این مسئله را در موارد متعددی مطرح کردهاند.
اگر بنده بخواهم این دو بخش را با هم مرتبط کنم، باید بگویم حوزه که پرچم مبارزه با صهیونیست را برافراشته باید با قوت این پرچم را در دست بگیرد؛ زیرا کسانی که داعیهدار برافراشتن این پرچم هستند ممکن است از چنین قدرتی برخوردار نباشند. از طرف دیگر، بخش مهمی از تحقق رسالتهای حوزه در زمینه دشمنشناسی و در گرو گفتمانسازی و جریانسازی روحیات ضدصهیونیستی است. حوزه علمیه فقط پایگاه معرفتی نیست بلکه پایگاهی تبلیغی دارد و باید گفتمان انقلاب را بین آحاد مردم تبلیغ کند.
این جلسه تشکیل شده تا حوزه علمیه در بخش دشمنشناسی و مبارزه با صهیونیسم نقش پررنگتری را ایفا کند. شاید پیروزی انقلاب اسلامی و حاکمیتیشدن مبارزه با صهیونیسم سبب شده که علما و حوزه علمیه کمتر نسبت به این موضوع احساس وظیفه کنند و بگویند حاکمیت ورود میکند و نیازی به ورود ما نیست، اما واقعیت این است که هرجا حوزه ورود کرده گفتمان انقلاب از قوت بیشتری برخوردار شده است.
در این جلسه در خدمت اساتید حوزه علمیه هستیم تا از توضیحات آنها استفاده کنیم و با این توضیحات بتوانیم این راه را در عرصههای مختلف ادامه دهیم. بار دیگر تشکر میکنم از همه اساتیدی که قبولزحمت کرده و در این جلسه شرکت کردند.
انتهای پیام/