-
چهارشنبه, ۸ ارديبهشت ۱۴۰۰، ۰۵:۴۱ ب.ظ
-
۹۰۶
مغیره ابن شعبه تئوریسین جبهه نفاق بوده است، به همین دلیل هزینه یک فتنه نمیشود. او در عصر حکومت امیرالمؤمنین(علیهالسلام) در شام حضور نداشته، بلکه در دل حکومت حضرت امیر(علیهالسلام) و در مکه و طائف سکونت داشته است.
پایگاه اطلاعرسانی استاد مهدی طائب؛ استاد ناصر یوسفی، نویسنده و پژوهشگر حوزوی در سلسله مطالبی به بررسی نفوذیهای جبهه استکبار در دل حکومت امیرمؤمنان(ع) پرداخته است. در این نوشتار شخصیت مغیره بن شعبه بررسی قرار میگیرد.
مغیره ابن شعبه
پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) در روایتی میفرمایند: «فرعون امت من معاویه است» و ادامه میدهند «وزیر فرعون که شخصی به نام هامان بوده است، در عصر من مغیره ابن شعبه است.» امام صادق(علیهالسلام) نیز میفرمایند: «روز غصب خلافت امیرالمؤمنین(ع)، ابلیس در چهره مغیره بر مردم تجلی پیدا کرده است.»
مغیره ابن شعبه تئوریسین جبهه نفاق بوده است، به همین دلیل هزینه یک فتنه نیز نمیشود. به نص نبی اکرم(صلیاللهعلیهوآلهوسلم)، او وزیر و دست راست معاویه بوده است. به همین دلیل پس از صلح امام حسن(علیهالسلام) با معاویه یا همان آتش بس، مغیره ابن شعبه به عنوان استاندار مهمترین و استراتژیکترین استانداری معاویه که در آن زمان کوفه بوده است، منصوب میشود.
دلیل اهمیت کوفه این بوده که در آن مخالفان معاویه یعنی شیعیان علیبنابیطالب(ع) در این شهر حضور داشتهاند و معاویه به دلیل اعتمادی که به مغیره ابن شعبه داشته او را به مدت 9 سال استاندار آنجا قرار میدهد.
نکته دیگر اینکه وزیر معاویه(مغیره ابن شعبه) در عصر حکومت امیرالمؤمنین(علیهالسلام) در شام حضور نداشته، بلکه در دل حکومت حضرت امیر(علیهالسلام) و در مکه و طائف سکونت داشته است.
مغیره به عنوان تئورئسین هزینه یک فتنه نمیشود، بلکه در پشت پرده همواره فتنههای مختلفی را طراحی میکند. او در مکه و طائف سه پروژه را دنبال میکند؛
1 - ابن قتیبه در کتاب «الامامه و السیاسه» مینویسد: مغیره بود که مردم مکه را تحریک کرد تا به همراه طلحه، زبیر و همسر پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) بر علیه امیرالمؤمنین(علیهالسلام) شورش کرده و به سمت بصره حرکت کنند. او 12 هزار نفر را در مکه علیه حضرت امیر(علیهالسلام) میشوراند.
2 – وقتی حکومت امیرالمؤمنین(علیهالسلام) دچار فروپاشی سیاسی و امنیتی – فتنه غارات - میشود، مغیره ابن شعبه در مکه خود را به عنوان امیرالحاج و وزیر حج معرفی میکند. ذهبی مینویسد: «مغیره به عنوان امام جمعه و جماعت با مردم نماز جماعت میخواند و به نفع معاویه دعا میکند.»
در آن زمان مکه مذهبیترین شهر حکومت حضرت امیر(علیهالسلام) بوده است – همانند قم کنونی – و مغیره در این شهر ادعا امیرالحاج بودن را میکند و در دل این حکومت خطبه به نفع استکبار و دشمن علیبنابیطالب(علیهالسلام) میخواند. آیا این ایجاد جنگ روانی در دل حکومت مولا نیست؟
3 – فتنه دیگری که مغیره برپا میکند در زمان در جنگ امام حسن(علیهالسلام) و معاویه بوده است. درست است که لشگر قیس بن سعد و عبیدالله بن عباس با شایعه و رشوه از هم میپاشد، ولی لشگر امام حسن(علیهالسلام) چگونه از هم میپاشد؟ مغیره از خیمه امام(علیهالسلام) خارج میشود - در حالی که جامعه به این نفوذی اعتماد داشته – و وسط لشکر فریاد میزند: «حسن بن علی صلح را پذیرفت.» خوارج نیز تحریک شده و علیه امام(علیهالسلام) شورش میکنند و خیمه ایشان را غارت میکنند.
یکی از وزنههای اصلی فروپاشی لشگر امام حسن(علیهالسلام)، مغیره بن شعبه بوده است. این نفوذی را در عصر خودمان دست کم نگیریم و جایگاه او را پیدا کنیم.
انتهای پیام/