-
چهارشنبه, ۴ تیر ۱۳۹۹، ۰۵:۵۲ ب.ظ
-
۶۵۰
خواهش میکنم واحدی برای آموزش زبان عبری برای طلبههایی که تسلط بر تبلیغ دارند تأسیس شود. بیشترین قوت رژیم صهیونیستی در جنگ رسانهای است؛ گفته میشود افرادی آموزش زبان فارسی میبینند و جلسات ما را رصد میکنند تا بدانند که باید چه کارهایی انجام شود.
پایگاه اطلاعرسانی استاد مهدی طائب؛ نخستین نشست تخصصی «جایگاه و عملکرد حوزههای علمیه در تقابل با صهیونیسم» با هدف شناسایی ظرفیت حوزههای علمیه از سوی مؤسسه بررسیهای راهبردی بعثت با حضور اساتید حوزه و دانشگاه در تاریخ بیست و نهم اردیبهشت ماه سال جاری در شهر مقدس قم برگزار شد.
در ادامه سخنان حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی لیالی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی تقدیم میگردد:
عرض سلام و ادب و احترام دارم؛ از بیانات اساتید محترم استفاده کردیم. بیشتر صحبتهای بنده را دوستان بیان کردند. تشکر میکنم از شورای عالی حوزه، حضرت آقای اعرافی و نهاد روحانیت و کارهایی که تا به حال انجام شده است. مقداری به آقای اعرافی امید داشتیم، فضای رسانهای را شروع کردند، نامه به جناب آقای پاپ و رهبران مذهبی جهان و ارتباطات و تعاملات بینالمللی بسیار مثبت است. انشاءالله تداوم پیدا کند.
بنده از اقدامات انجامشده حوزههای علمیه نسبت به مسئله فلسطین اطلاع ندارم. متأسفانه این ضعف در حوزه وجود دارد. کارهای بسیار خوبی در انقلاب اسلامی انجام شده؛ پیشنهاد میدهم فراخوانی بزنید که چه کارهایی نسبت به مسئله فلسطین و آزادی و قدس عزیز و نابودی رژیم جعلی صهیونیستی انجام شده است تا معلوم شود که باید چه کارهایی انجام شود.
من بخشی از اقداماتی را که حوزههای علمیه میتوانند در بخش آموزش، پژوهش و تبلیغ انجام دهند را ذکر میکنم.
شناسایی ظرفیتها و رصد تحولات فلسطین و رژیمصهیونیستی: امروز در جریانهای مقاومت و گروههای فلسطینی چه خبر است و چه پدیدههایی اتفاق میافتد؟ شناسایی رهبرانشان، مبانی فکری و ذهنی و مالیشان، پشتیبانی از وضعیت آنها و قوت و ضعف آنها مهم است. اطلاعاتی از رژیم صهیونیستی و جریانهای حاکم بر رژیم صهیونیستی از پیدایش تا به حال نداریم، اما میدانیم که گروههای مهاجری جمع شدند و رژیم را تشکیل دادند؛ اما مبانی فکری و معرفتی و جریانهایشان، تعارضها و قوت و ضعف جریانهای درون رژیم صهیونیستی روشن نیست. در معاونت بینالملل نمیدانم کمیته فلسطین وجود دارد و آیا فعالیت دائمی دارد؟
الحمدلله هر سال کنگرههای بینالمللی حمایت از فلسطین برگزار میشود، انشاءالله گسترش پیدا کند. در بسیاری از موارد نیازی نیست که کنگره به اسم حوزه برگزار شود، مثلاً در کشورهای عربی تشکیل کنگره به گروههای مقاومت سپرده شود. تشکیل دبیرخانه دائمی حمایت از انتفاضه فلسطین و بهروز رسانی از کارهای مهم است.
ارتباط مستمر و مداوم با علما و مراکز جهان اسلام، ارتباطی که با الازهر دارید خیلی کارها را انجام میدهد. گاهی نظام و دولت و حاکمیت در مسئله فلسطین با علما ارتباط دارند ولی گاهی علما و نهاد مرجعیت ما با برخی از علمای جهان اسلام در مسئله فلسطین ارتباط دارد. حمایتهای مادی و موشکی مهم است، اما حمایت معنوی و فکری از جنبشهای مقاومت و نهضتهای اسلامی کار حوزه علمیه است.
خواهش میکنم واحدی برای آموزش زبان عبری برای طلبههایی که تسلط بر تبلیغ دارند تأسیس شود. بیشترین قوت رژیم صهیونیستی در جنگ رسانهای است؛ گفته میشود افرادی آموزش زبان فارسی میبینند و جلسات ما را رصد میکنند تا بدانند که باید چه کارهایی انجام شود. تشکیل واحد فلسطین و زبان عبری در حوزه علمیه قم برای استفاده از زبان عبری در فضای رسانه و سایبری لازم است.
باز هم تأکید میکنم که بنده اطلاعی ندارم برای طلاب سطح یک و دو درس دو واحدی شناخت فلسطین دارید یا ندارید. ظاهراً چنین درسی وجود ندارد. با این درس، آشنایی حداقلی با فضای پیدایش صهیونیسم و عملکرد و جهتدهی آن رخ میدهد.
جهتدهی پایاننامههای سطح ۳ و ۴ در موضوع فلسطین و صهیونیسم، ظاهراً به صورت تکی و فردی کارهایی انجام شده اما از اینکه در مدارک حوزوی این پایاننامهها به عنوان موضوع مستقلی پذیرفته شود اطلاع نداریم.
در سالهای اخیر کارهای خوبی انجام شده، و معاونت پژوهشی حوزه هم میتواند در این بخشها حضور پیدا کند. بحث پیدایش اسرائیل از آغاز تاکنون؛ بحث ابزارهای تسلط و سلطه یهود بر جهان اسلام؛ بحث مبارزه روحانیت و امام با اسرائیل از آغاز نهضت تاکنون؛ قدس و محوریت جهان اسلام و وحدت اسلام و پیدایش تمدن اسلامی - قدس در نظام خلقت به عنوان قبله مطرح شده است - قدس در گفتمان امام و رهبری و قدس در گفتمانسازی و جریانسازی در مسئله فلسطین؛ تحلیل گُردانها و ارتش سایبری رژیم صهیونیستی؛ تحلیل سینمای هالیوود و فیلم آخرالزمانی. نکته بسیار جالبی که در فیلمهای هالیوود میبینید این است که آنها با مهدویت آشنایی دارند و مهدویت را شناختند. شاید پایگاههای شیعهشناسی آنها از پایگاههای ما بیشتر باشد.
جریانی تحت عنوان صهیونیسممسیحی (اونجلیست)[1] که بر آمریکا تسلط دارند، مسیحیانی هستند که عملاً صهیونیستاند. جریانهای مقاومت نیروهای خیلی خوبی دارند، اما باید جریان مقاومت تحلیل و قوت و ضعفشان شناخته شود. آنچه گفته شد، باید منجر به پایان عمر رژیم صهیونیستی شود. حضرت آقا هم گفتند که پایان عمر رژیم صهیونیستی 25 سال است. در این عبارت نکتهای وجود دارد. آیا رژیم صهیونیستی از بیرون فروخواهد پاشید یا از درون؟ ضعف لایههای درونی رژیم صهیونیستی کجاست و چگونه باید از آن استفاده کرد؟
متأسفانه بر روی بحث تحریم کالاهای اسرائیلی در جهان اسلام کار نشده است. چرا جهان اسلام تصمیم نگرفت که کالاهای اسرائیلی را تحریم کند؟
نکته پایانی بحث تروریسم دولتیِ رژیم صهیونیستی است. هر تروری که در جهان اتفاق میافتد بیشک دست یهود در آن هویداست. وزارت امور خارجه و نهادهای مرتبط خیلی روی این بحث کار نکردند. خوب است که حوزه کارهای پژوهشی درباره تروریسم انجام دهد.
[1]. مسیحیت انجیلی یا اونجلیسم (به انگلیسی: Evangelicalism)