-
سه شنبه, ۱۳ خرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۵۹ ق.ظ
-
۵۸۸
مهمترین مشخصه غده سرطانی با استناد به منابع علم طب گسترش آلودگی از یک توده کوچک به سایر بافتهای بدن است و تشبیه اسرائیل به غده سرطانی کاملاً با خوی فسادگستری این قوم منطبق است.
پایگاه اطلاعرسانی استاد مهدی طائب؛ دیدگاه مشهور امام خمینی(ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در تشبیه اسرائیل به غده سرطانی و پیگیری آن به عنوان سیاست ثابت نظام از آغاز این پیروزی انقلاب تاکنون همواره چالش برانگیز بوده و اشکالاتی را در عرصه بینالملل و شبهاتی را در داخل کشور به همراه داشته است.
با توجه به تحولات شکل گرفته که امروزه در عرصه روابط بینالملل رخ داده و همچنین تعامل با رژیم صهیونیستی به ویژه از سوی برخی کشورهای عمده اسلامی، ضرورت واکاوی مبانی این موضوع را از منظر قرآن بیشتر نشان میدهد.
بررسی آیات قرآن درباره بنی اسرائیل و به ویژه یهود بیانگر این مسئله مهم است که قرآن در سه زمینه «کیفیت»، «ماهیت» و «جوامع و سرزمینهای» در معرض خطر درباره فساد انگیزی قوم یهود به تفصیل سخن گفته است.
یکی از عبارات مورد تاکید امام خمینی(ره) تشبیه رژیم صهیونیستی اسرائیل به غده سرطانی است. «امروز قبله اول مسلمین به دست اسرائیل این غده سرطانی خاورمیانه افتاده است.»(1)
«از سالهای طولانی راجع به اسرائیل و راجع به جنایات او همیشه در خطبهها در نوشتهها گوشزد کردهام به مسلمین که این یک غده سرطانی است در یک گوشه ممالک اسلامی.»(2)
ضرورت دارد که با واکاوی مبانی قرآنی این دیدگاه، میزان اعتبار نظرگاه امام خمینی(ره) درباره ماهیت سرطانی اسرائیل را بسنجیم تا در صورت اثبات آن حاصل شود که اولاً سیاست جمهوری اسلامی ایران چه در زمان حضرت امام(ره) و چه در دوران رهبری مقام معظم رهبری(مدظله) یک سیاست اصولی مستظهر به آیات قرآن و منطبق بر جهان بینی صحیح اسلامی است.
ثانیاً همراهی نکردن دیگر کشورهای اسلامی با این دیدگاه نقص و کاستی خود آنهاست و برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی هیچگاه نمیتواند کاری درست و مورد تایید قرآن باشد.
برای دستیابی به این اهداف مباحث قرآنی پیشرو در سه محور ارائه خواهند شد که هر سه بر ویژگیهای غده سرطانی در علم طب منطبق هستند؛ زیرا از دیدگاه علم پزشکی سرطان عبارت است از رشد غیرعادی سلولها در نتیجه تغییرات ژنتیکی که به از بین رفتن تعادل موجود در سلولها و در نهایت افزایش غیرعادی جمعیت سلولهای منجر میشود که میتواند به بافتهای دیگر حمله کرده و آسیب برساند، در نتیجه این فرایند بدن دچار عوارض جانبی نیز شده و در صورت درمان نکردن موجب مرگ میزبان میشود.(3)
تبیین تفاوت میان یهودیان میانهرو با یهودیان صهیونیست
امام خمینی طرفداران رژیم صهیونیستی را جز یهودیان به شمار نیاورده و حساب آنها را از یهودیان جدا میدانستند. «حساب جامعه یهود را از حساب صهیونیسم و صهیونیستها جدا میدانیم، آنها جز اهل مذهب اصل نیستند. آنها یهودی نیستند. آنها یک مردم سیاسی هستند که به اسم یهودی یک کارهایی را میکنند و یهودیها هم از آنها متنفر هستند و همه انسانها از آنها باید متنفر باشند.»(4)
ایشان ضمن تاکید بر قطع هرگونه رابطه با اسرائیل، آزادی را حق ایرانیان یهودی دانستند «هرگونه روابط با اسرائیل قطع خواهد شد، اما یهودیان آزاد خواهند بود که در ایران بمانند و در محیط آزادتر از دوران سلطنت شاه زندگی کنند، چرا که اسلام به همه مذاهب احترام میگذارد.»(5)
کیفیت فسادگستری یهود
تدبر در آیات قرآن کریم و دقت در واژگان و تعابیر به کار رفته برای بیان جریان فساد گستری بنی اسرائیل ما را به موارد ذیل رهنمون میکند؛
1 - تلاش حریصانه در گسترش فساد
قرآن قوم بنی اسرائیل با عبارت و «لاتعثوا» از فساد کردن در زمین نهی شدهاند. «وَإِذِ اسْتَسْقَى مُوسَى لِقَوْمِهِ فَقُلْنَا اضْرِبْ بِعَصَاکَ الْحَجَرَ فَانْفَجَرَتْ مِنْهُ اثْنَتَا عَشْرَةَ عَیْنًا قَدْ عَلِمَ کُلُّ أُنَاسٍ مَشْرَبَهُمْ کُلُوا وَاشْرَبُوا مِنْ رِزْقِ اللَّهِ وَلَا تَعْثَوْا فِی الْأَرْضِ مُفْسِدِینَ»(6) توجه به نظرات مفسران درباره این عبارت، زوایای دقیقتری از فساد این قوم را آشکار میکند.
آنچه از مطالعه تفاسیر به دست میآید میتوان گفت که عبارت «لاتعثوا» در خطاب به یهود بنی اسرائیل جامعه معانی مختلفی است؛ مانند «لاتسعوا»، «لا تطغوا»، «اشد الفساد»(7) و این بدین معناست که در حقیقت آیه بحث سوره بقره با نهی اینگونه بنی اسرائیل از فساد، در صدد انتقال این پیام به مخاطب است که بنی اسرائیل قومی است که به سرعت و با حرص و طمع و حالتی برخاسته از طغیانگری و دشمنی و تجاوزگری سعی در گسترش فساد از نقطهای به نقطه دیگر زمین دارد. فسادی که هیچگاه راه توجیهی ندارد و نمیتوان تصور کرد که در باطن خیر باشد.
2 - تلاش سریع و بی وقفه در گسترش فساد
در قرآن خداوند سبحان فساد انگیزی بنی اسرائیل را با عبارت «و یسعون فی الارض فسادا» وصف کرده است. «وَقَالَتِ الْیَهُودُ یَدُ اللَّهِ مَغْلُولَةٌ غُلَّتْ أَیْدِیهِمْ وَلُعِنُوا بِمَا قَالُوا بَلْ یَدَاهُ مَبْسُوطَتَانِ یُنْفِقُ کَیْفَ یَشَاءُ وَلَیَزِیدَنَّ کَثِیرًا مِنْهُمْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ طُغْیَانًا وَکُفْرًا وَأَلْقَیْنَا بَیْنَهُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاءَ إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَةِ کُلَّمَا أَوْقَدُوا نَارًا لِلْحَرْبِ أَطْفَأَهَا اللَّهُ وَیَسْعَوْنَ فِی الْأَرْضِ فَسَادًا وَاللَّهُ لَا یُحِبُّ الْمُفْسِدِینَ»(8) بیشتر مفسران در توضیح عبارات «یسعون» به تلاش و کوشش سخت و مداوم برای فساد انگیزی اشاره کرده است.
3 – فسادگستری از موضع حق به جانب
فساد انگیزی یهود با عبارت «یسارعون» بیان شده است. «وَتَرَى کَثِیرًا مِنْهُمْ یُسَارِعُونَ فِی الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَأَکْلِهِمُ السُّحْتَ لَبِئْسَ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ»(9) «یسارعون» متضمن معنای سبقت گرفتن از یکدیگر و مبالغه در سرعت است. نکته مهم دیگری که در این عبارت باید بدان توجه داشت این است که این سوال نیت باطنی یهود در افساد انگیزی را فاش میکند.
نتیجه آنکه هر چند آیه مورد بحث از سوره مائده به ظاهر مناسبترین بود که برای بیان شتاب بنی اسرائیل در فساد کردن از ماده عجله استفاده کند و نه عبارت یسارع که بیشتر برای کار خیر استفاده میشود، برای نشان دادن این مهم است که یهود در عین فسادگستری خود را بر حق دانسته و کارهای خود را شایسته میپندارد.(10)
4 - فسادگستری با برنامهریزی دقیق و حساب شده
آیه ۶۳ سوره مائده میفرماید «لَوْلَا یَنْهَاهُمُ الرَّبَّانِیُّونَ وَالْأَحْبَارُ عَنْ قَوْلِهِمُ الْإِثْمَ وَأَکْلِهِمُ السُّحْتَ لَبِئْسَ مَا کَانُوا یَصْنَعُونَ.» «یصنعون» افزونبر اینکه عمل به هر کار آگاهانه یا ناآگاهانه اطلاق میشود، معنای دقیق در عمل همراه با طراحی و برنامهریزی و از روی آگاهی است.»(11)
5 - فسادگستری بی سابقه
جنبه دیگر فساد انگیزی بنی اسرائیل که با معنای «لاتطغوا» بر عبارت «لا تعثوا» همخوانی دارد. برتری جویی و استکبار است که در این سخنان خداوند سبحان ذکر شده است «وَقَضَیْنَا إِلَى بَنِی إِسْرَائِیلَ فِی الْکِتَابِ لَتُفْسِدُنَّ فِی الْأَرْضِ مَرَّتَیْنِ وَلَتَعْلُنَّ عُلُوًّا کَبِیرًا»(12)
6 - فساد گستری ناشی از دشمنی سرسختانه
آیه ۸۲ سوره مائده با بهرهگیری از لفظ «اشد» در مقابل بیان میزان عداوت یهود با جامعه مومنان از زاویه دیگری فساد انگیزی پیروان آیین یهود را بیان میفرماید. «لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِینَ آمَنُوا الْیَهُودَ وَالَّذِینَ أَشْرَکُوا وَلَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّةً لِلَّذِینَ آمَنُوا الَّذِینَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَى ذَلِکَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّیسِینَ وَرُهْبَانًا وَأَنَّهُمْ لَا یَسْتَکْبِرُونَ.»
ماهیت فساد و افساد یهود
قرآن کریم در آیاتی چند به معرفی ماهیت افساد یهود پرداخته است که وجوه مختلفی را به شرح زیر شامل میشود؛
افساد اقتصادی
قرآن تصریح کرده است که یهود اهل گرفتن ربا و خوردن مال باطل هستند. «وَأَخْذِهِمُ الرِّبَا وَقَدْ نُهُوا عَنْهُ وَأَکْلِهِمْ أَمْوَالَ النَّاسِ بِالْبَاطِلِ وَأَعْتَدْنَا لِلْکَافِرِینَ مِنْهُمْ عَذَابًا أَلِیمًا»(13) اظهارات دانشمندان و نظریه پردازان یهود در دوران معاصر نیز به صراحت گویای این امر است.
آنها به دنبال نابودی اقتصاد غیر یهودیان از طریق ترویج بانکداری ربوی بودهاند. «پول مازاد بر احتیاج مان را به کشورهای غیر یهودی وام میدهیم و با استفاده از رشوه خواری مدیران و اهمال و ندانم کاری فرمانروایانِ اینگونه ممالک ۲ تا ۳ برابر پول مان را پس میگیریم.»(14)
افساد فرهنگی
میتوان آیه ۲۲ سوره محمد را معین احتمال دانست که میفرماید «فَهَلْ عَسَیْتُمْ إِنْ تَوَلَّیْتُمْ أَنْ تُفْسِدُوا فِی الْأَرْضِ وَتُقَطِّعُوا أَرْحَامَکُمْ.» همچنین آیه ۱۶۰ سوره نساء در مقام ایجاد انحراف فرهنگی و فکری به کار رفته است و مصداق اتم آن که همان کفر است نیز در آیه ۱۵۶ سوره نساء آمده است. ارتباط معنایی آیات یاد شده بیشتر روشن و ماهیت ضد فرهنگی و فکری فساد انگیزی یهود آشکارتر میشود.
افساد سیاسی-نظامی
گرچه مفسران لفظ «تولی» در آیه «وَإِذَا تَوَلَّى سَعَی فِی الْأَرْضِ لِیُفْسِدَ فِیهَا وَیُهْلِکَ الْحَرْثَ وَالنَّسْلَ وَاللَّهُ لَا یُحِبُّ الْفَسَادَ»(15) را به معنای روی گرداندن دانستهاند، اما علامه طباطبایی معتقد است که به قرینه آیه بعدی به معنای به حکومت رسیدن است. بنابراین طبق نظر علامه باید از میان معانی مختلف عبارت «تولی» معنایی را انتخاب کنیم که همخوانی آن با آیه بعد و عبارت العزه حفظ شود.
نتیجهگیری
1 - اغلب پیروان آیین یهود که به عبارت دیگر همان قوم بنی اسرائیل هستند، بر خلاف گروه میانه که در اقلیت قرار دارند، به تصریح قرآن کریم قومی فاسدند.
2 - فسادگستری اسرائیلیها کاملاً برنامهریزی شده و از موضع حق به جانب است و از دشمنی سرسخت آن قوم یهود و بنی اسرائیل با مومنان نشأت میگیرد.
3 - با استناد به آیات ۴۲ و ۶۲ مائده ۲۰۴ بقره ۵۳ و ۱۶۱ نساء بخش مهمی از افسادگستری یهود جنبه اقتصادی دارد.
4 - فسادانگیزی یهود ابعاد فکری و فرهنگی نیز دارد که به قرینه آیات دیگر این انحراف فرهنگی با انحراف اقتصادی در ارتباط بوده و ریشه در لقمه حرام دارد.
5 - یکی از ابعاد فسادانگیزی این قوم با استناد به آیات ۲۰۴ بقره ۵۴ نسا و ۴ اسراء کسب حکومت و قدرت سیاسی است.
6 - یهود برای نیل به اهداف فوق در هر زمان به دنبال جنگ افروزی نظامی است.
7 - مضارع بودن فعلهای بیانگر فساد بنی اسرائیل مبین این مطلب است که فسادگستری آنها بی وقفه و همیشگی بوده و به زمان خاصی محدود نمیشود.
8 - با توجه به اطلاق واژه «الارض» در آیات مذکور مشخص میشود که هیچ قوم و سرزمینی از آسیب به فسادانگیزی گسترده یهود در امان نیستند. ضمن اینکه به استناد آیه ۸۲ مائده جامعه مومنان در معرض تحمل بیشترین ضرباتاند.
9 – مهمترین مشخصه غده سرطانی با استناد به منابع علم طب گسترش آلودگی از یک توده کوچک به سایر بافتهای بدن است و تشبیه اسرائیل به غده سرطانی از سوی امام خمینی(ره) کاملاً با خوی فسادگستری این قوم که در قرآن بیان شده و در میدان عمل نیز مشاهده میشود، تطابق داشته و یک شعار سیاسی صرف و یا یک موضع گیری متعصبانه نیست.
10 - سیاست جمهوری اسلامی ایران از یک سو در قبال یهودیان میانه رو و هموطنان کلیمی و از سوی دیگر در مواجهه با رژیم صهیونیستی اسرائیل چه در زمان امام خمینی و چه در دوران رهبری مقام معظم رهبری(مدظله) یک سیاست اصولی مستظهر به آیات قرآن و منطبق بر جهان بینی صحیح اسلامی است.
نویسنده: محمد ابراهیمنیا
پی نوشت؛
1 - صحیفه امام خمینی، سال ۱۳۸۹، جلد ۱۰ صفحه ۱۵۹
2 – همان، جلد ۱۲، صفحه ۳۱۷
3 - Alison ؛ 2000:1، freiT ، 11-10؛ 2001
4 - صحیفه امام خمینی ۱۳۸۹ جلد ۷ صفحه ۲۸۹
5 - همان جلد ۵ صفحه ۴۴۷
6 – بقره، 60
7 – طبرسی، ۱۳۷۲، جلد ۵، صفحه ۲۸۵
8 – مائده، 64
9 – همان، 62
10 – طباطبایی، ۱۴۱۷ قمری جلد ۱۲، صفحه ۳۹۲
11 - قومی مشهدی، ۱۳۵۸ جلد ۴، صفحه ۱۶۰
12- اسرا، 4
13 – نسا، 161
14 – پروتکلهای دانشوران صهیون پروتکل ۲۱
15 – بقره، 25