-
چهارشنبه, ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹، ۰۹:۳۸ ب.ظ
-
۷۹۳
امام خمینی(ره) فرمودند «اسرائیل غده سرطانی است»، درباره این کلام چه مقدار کار شده و یا سخن گفته شده است؟! ریشه این غده سرطانی در فلسطین نیست، بلکه باید در کاخ سفید، کاخ الیزه و قصر ملکه انگلستان به دنبالش بود.
پایگاه اطلاعرسانی استاد مهدی طائب؛ نخستین نشست تخصصی «جایگاه و عملکرد حوزههای علمیه در تقابل با صهیونیسم» با هدف شناسایی ظرفیت حوزههای علمیه از سوی مؤسسه بررسیهای راهبردی بعثت با حضور اساتید حوزه و دانشگاه در تاریخ(1399/02/29) در شهر مقدس قم برگزار شد.
در این مراسم حججاسلام مهدی طائب، لطفی نیاسر، زمانی، سلیمانی، عباسی، لیالی و... به ایراد سخن پرداختند.
حجتالاسلام محسن محمدی، دبیر علمی نشست با تأکید بر جریان شناسی دفاع از فلسطین در برابر رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: در داخل و خارج جهان اسلام افراد و گروههایی در دفاع از فلسطین و مبارزه با رژیم صهیونیستی فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: یکی از گروهها علما و حوزههای علمیه هستند که از پایگاه دین از فلسطین دفاع و با رژیم صهیونیستی مبارزه کرده و میکنند.
دبیر علمی نشست با بیان اینکه علما از همان ابتدای تهاجم اسرائیل غاصب به فلسطین در برابر این موضوع موضع گرفته و اقدامات خوبی داشتهاند، یادآور شد: از علمایی همانند کاشف الغطا، علامه شرف الدین گرفته تا آیتالله کاشانی این مبارزات ادامه داشته، ولی بدون شکل نقطه عطف این موضوع حضرت امام راحل هستند.
وی افزود: حضرت امام مبارزات ضد صهیونیستی را به یک گفتمان تبدیل کردند و این موضوع را به فضای علمی، نخبگانی و اجتماعی کشاندند. شاهکار ایشان روز قدس بود که سبب شد تمام جهان اسلام با موضوع فلسطین مرتبط شوند.
حجتالاسلام محمدی بیان کرد: امام از سال 42 مبارزه با رژیم صهیونیستی را به عنوان یکی از مؤلفههای انقلاب اسلامی مطرح کردند. انقلاب اسلامی تنها ضد شاه و آمریکا نبود، بلکه ضد صهیونیست نیز بود. پس از امام، رهبر معظم انقلاب این مبارزات را به صورت واضحتر و آشکارتر مطرح کردند.
وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب بر انقلابی بودن حوزه تأکید دارند که بخشی از انقلابی بودن حوزه به دشمن شناسی است. ایشان به صورت ویژه بر دشمن شناسی رژیم صهیونیستی تأکید دارند.
دبیر علمی نشست تأکید کرد: حوزه علمیه که پرچم مبارزه با صهیونیست را برافراشته اکنون نیز باید با قوت این پرچم را در دست بگیرد، چون کسانی دیگری که داعیه دار آن هستند، از جهاتی توان این کار را ندارند.
وی ادامه داد: البته شاید تشکیل انقلاب اسلامی و حاکمیتی شدن مبارزه با رژیم صهیونیستی سبب شده علما و حوزههای علمیه نسبت به مبارزه با رژیم صهیونیستی کمتر بپردازند در حالی که هر جا حوزه ورود کرده، پیروز شدهایم.
علل استمرار رژیم صهیونیستی
حجتالاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه به عنوان سخنران نخست، روز قدس را یک مسأله بینالملل اسلامی و جهانی دانست و گفت: طی چهار دهه، روز قدس در میان مردم به خوبی جا افتاده است، هر چند رسانههای دشمن به دنبال کم رنگ کردن آن هستند ولی تاکنون توفیق چندانی نداشتهاند.
وی افزود: مسأله فلسطین شاید مهمترین مسأله دنیا اسلام است و آن را باید بر همین کیفیت مطرح کرد. نخبگان، اساتید، اندیشمندان، روحانیون و... نباید اجازه دهند این مسأله مشمول مرور زمان شود. تلاش اصلی مراکز علمی و پژوهشی باید زنده نگه داشتن این مسأله و تبدیل شدن آن به آرمان باشد.
رییس جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه نباید مسأله فلسطین تبدیل به یک موضوع قومیتی و طایفهای شود، خاطرنشان کرد: به یک معنا مسأله فلسطین نه تنها مسأله جهان اسلام که یک مسأله جهانی و بشری است. کسانی که مسأله فلسطین را مسأله عربی مطرح کردهاند، اشتباه راهبردی کردهاند.
وی درباره علل استمرار رژیم صهیونیستی تصریح کرد: یک دلیل آن نفوذ گسترده جریان صهیونیست در عالم است. این جریان سلطه جو و ثروت طلب خطری برای تمام بشر است. در بسیاری از کشورهای غربی کاندیداها برای موفقیت باید توجه این جریان را جلب کنند. معرفی کردن چهره این جریان باید از سوی مراکز علمی و پژوهشی جدی گرفته شود.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی، حمایت قدرتهای مختلف همانند انگلستان و آمریکا را عامل دوم استمرار رژیم صهیونیستی دانست و اذعان کرد: عامل سوم کوتاهی و بی عملی نهادهای به اصطلاح بینالمللی است. افشای این حقایق باید توسط علما و نخبگان صورت گیرد.
وی سستی و خیانت برخی دولتهای به ظاهر اسلامی را عامل چهارم استمرار رژیم صهیونیستی برشمرد و گفت: تمام اینها دست به دست هم دادهاند تا این رژیم غیر قانونی و غیر انسانی استمرار داشته باشد.
رییس جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه انقلاب اسلامی ورق را عوض کرد، تصریح کرد: جریان مقاومت که برآمده از اندیشه انقلاب اسلامی است، طی چند دهه معادلات را تغییر داده است. این تفکر باید از سوی حوزههای علمیه و علمای دین مطرح شود.
وی بیان داشت: نسخه شفا بخش دنیای اسلام برای عبور از پدیده جعلی رژیم صهیونیستی اندیشه مقاومت و انقلاب اسلامی است. به همین دلیل تمام تلاش دشمن ضربه زدن و حذف این تفکر است.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی در پایان سخنان خود با اشاره به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تصمیم گیری ساکنان(بومیان) فلسطین درباره سرنوشت این کشور گفت: این یک پیشنهاد منطقی و عقلایی است ولی چون تمام تلاش دشمن حفظ رژیم جعلی اسرائیل است، در برابر این پیشنهاد موضع میگیرند.
یک فریاد شهید مطهری را در راه مبارزه با اسرائیل نزدیم
حجتالاسلام والمسلمین لطفی نیاسر، استاد حوزه علمیه قم به عنوان دومین سخنران با اشاره به اینکه حوزه باید برای خودش فکری بکند، بیان داشت: دشمن حسابی در حال کار کردن است، حوزه چه میکند؟ کرونا آمد تمام نماز جمعهها و جماعتها را تعطیل کردند، روز قدس را تعطیل کردند، در حالی که در روستاها و شهرهای کوچک خبر خاصی نبود.
وی اضافه کرد: متأسفانه هر کسی به سلیقه خودش برای دین نسخه میپیچد. روز قدس و عید فطر را تعطیل کردند. کرونا به فریاد خیلیها رسید. همه دهانها بسته شد. کسی نمیتواند انتقاد سازنده کند.
این استاد حوزه عنوان کرد: خیلی از آقایان دوست نداشتند روز قدسی باشد و اکنون راحت هستند. گویی دین تعطیل شده است. دین به نماز، روزه و... است. فکری باید کرد. حوزه اکنون خواب است. باید کاری بکند. ما در حوزه برای قدس چه کردهایم؟ هیچ! یک فریاد شهید مطهری را ما نزدهایم. کجای حوزه فریاد زد؟
حجتالاسلام والمسلمین لطفی نیاسر با اشاره به اینکه وقتی در فضای مجازی نوشته میشود، شهید لطفی نیاسر شهید راه مبارزه با اسرائیل است، این پیامها از تمامی فضای مجازی پاک میشود، یادآور شد: شهید مهدی لطفی نیاسر: میگفت داعش، عربستان و منافقان بازیچه هستند. ما فقط دو دشمن اصلی یعنی اسرائیل و آمریکا داریم.
تکلیف شرعی جهان اسلام درباره فلسطین
حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن زمانی، مسئول دفتر اجتماعی و سیاسی حوزههای علمیه به عنوان سخنران سوم، با بیان اینکه جرقه فتنه صهیونیست از سال 1904 زده شده است، اذعان کرد: بیش از 70 سال است که مردم مظلوم فلسطین فریاد کمک خواهی در برابر غاصبین دارند ولی امت اسلامی چه کرده است؟ امت اسلامی دیِن خود را نسبت به نجات فلسطینیان انجام نداده است، تکلیف زمین ماندهای است.
وی ادامه داد: ما میتوانیم تکلیف شرعی خود درباره فلسطین را از قرآن دریافت کنیم. از آیات قرآن میتوان چهار تکلیف شرعی درباره فلسطین استخراج کرد؛ 1- مبارزه و سازش ناپذیری مردم فلسطین درباره حاکمیت اسرائیل غاصب. 2 – وجوب حمایت نظامی و جهاد بر بقیه ملتها از فلسطینیان مظلوم. 3- حرمت و عدم اجازه ارتباط دول اسلامی با اسرائیل غاصب و 4 – پشتیبانی مالی از نهضت فلسطین.
مسئول دفتر اجتماعی و سیاسی حوزههای علمیه با اشاره به اینکه حوزههای علمیه و مراکز پژوهشی باید وظایف شرعی امت اسلامی در برابر فلسطین را استخراج و تبیین کنند، گفت: برخی به غلط خیال میکنند که حمایت از فلسطین یک کار سیاسی بوده و ماهیت قرآنی و شرعی ندارد.
وی افزود: همان گونه که قرآن بر وجوب نماز تأکید میکند، بر وجوب دفاع از مظلوم نیز تأکید کرده است، ولی چرا آن کار دینی ولی این کار سیاسی خوانده میشود؟ از عالمان دین و مجتهدین دین تعجب میکنیم که این موضوع را تکلیف و واجب شرعی نمیدانند.
حجتالاسلام والمسلمین زمانی در ادامه سخنان خود تأسیس کمیته مشترک علمای ایران و فلسطین را از جمله اقدامات مرکز بینالملل حوزه دانست و یادآور شد: به تعبیر علمای فلسطین، امام خمینی(ره) اولین عالم جهان اسلام هستند که نبرد با صهیونیسم را جهاد شرعی عنوان کردند و کشته شدگان این راه را شهید راه اسلام دانستند، در حالی که در آن زمان، بسیاری از علمای جهان اسلام حاضر نبودند این موضوع را علناً بیان نمایند.
وی همچنین به بیان سخنی از آیتالله شهید مطهری در این باره و تاکید ایشان بر لزوم شناخت درست شمر و یزید زمان پرداخت و گفت: به لطف الهی، اندیشه مقابله با صهیونیسم در میان طلاب و حوزویان نهادینه شده که آثار تلاشهای علمی این اندیشمندان در جای جای جهان قابل مشاهده است.
مسئول دفتر اجتماعی و سیاسی حوزههای علمیه تأکید کرد: فلسطینیان میدانند که جمهوری اسلامی ایران تنها راه نجات آنهاست، وگرنه بقیه کشورهای اسلامی هیچ کمکی نمیکنند.
برنامههای پیدا و پنهان اسرائیل برای ارتباط گیری با دول اسلامی
حجتالاسلام والمسمین مهدی سلیمانی، امام جمعه مشهد اردهال کاشان، به عنوان چهارمین سخنران با اشاره به اینکه مبارزه با رژیم صهیونیستی منشأ قرآنی دارد، گفت: این رژیم بی اصل، بی ریشه، نامشروع، سارق و متجاوز است به همین دلیل وظیفه قرآنی ما مبارزه با آن است.
وی ادامه داد: یکی از دلایل مبارزه با این رژیم منحوس که نحسیت آن بیشتر از کروناست، این است که ماهیت و وجودش ایجاد فتنه در عالم و بشریت است. با این رژیم فتنه گر و مایه فتنه باید مبارزه کرد. قرآن میفرماید این گروه به دنبال تعطیلی مساجد هستند. چه بسا اینها بخواهد از وضعیت کنونی نیز برای تعطیل کردن مساجد دنیا استفاده کنند.
امام جمعه مشهد اردهال کاشان با بیان اینکه بخش علمی حوزه باید تفاسیر مناسبی درباره آیات مرتبط با دشمنان به ویژه یهود ارائه دهد، اذعان کرد: بهترین و معتبرترین نهادی که میتواند بحثهای قرآنی خوبی درباره ابطال رژیم نامشروع صهیونیست داشته باشد، علمای دین و حوزههای علمیه هستند.
وی افزود: تمام هم و غم دنیا تلاش برای بقای رژیم صهیونیستی است. چرا که میخواهند دشمن خدا حاکم زمین باشد. در حالی که خدا میگوید دین من باید بر زمین حاکم باشد. به همین دلیل همه باید بدانند که صراحت آیات قرآن نفی چنین رژیم و مبارزه با آن است.
حجتالاسلام والمسلمین سلیمانی تأکید کرد: رژیم صهیونیستی برای خود برنامه داشته و در سیاست خارجی به دنبال رفع تنش و اعتبار بخشی به خود است. رژیم صهیونیستی همواره تلاش میکند که کشورهای به ظاهر مخالفش را نیز متقاعد کرده و خود را به عنوان یک حکومت معتبر معرفی کند.
وی تصریح کرد: کشورها در رفتار با رژیم صهیونیستی چهار دسته هستند؛ 1- ارتباطات علنی دارند، همانند کشورهای آسیانه میانه و برخی کشورهای اسلامی. 2 – دارای روابط محرمانه هستند، همانند عربستان سعودی، امارات. 3- ورودی در این قضیه نمیکنند، همانند عراق، کویت 4- کشورهایی همانند ایران و سوریه با تأسی بر منویات امام راحل و رهبر معظم انقلاب سر ستیز با اسرائیل غاصب دارند.
امام جمعه مشهد اردهال کاشان با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی به دنبال ایجاد ارتباط محرمانه با کردهای عراق است، گفت: همچنین این رژیم به دنبال نفوذ بیشتر در کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
وی ادامه داد: به کارگیری عربستان برای ایجاد دشمنی بیشتر با ایران و ایجاد اختلاف میان مصر و سودان از دیگر برنامههای رژیم صهیونیستی است. ولی بحمدلله جبهه مقاومت شکل گرفته و ما باید در بعد نظامی و علمی به مبارزه با این رژیم غاصب بپردازیم.
حجتالاسلام والمسلمین سلیمانی با بیان اینکه خوشبختانه در بعد نظامی پیشرفتههای خوبی داشتهایم، یادآور شد: البته حوزه علمیه در بُعد علمی خدمات شایانی داشته ولی در زمینه مبارزه علمی با رژیم صهیونیستی و ترویج افکار امام ضعیف بودهایم.
وی اضافه کرد: متأسفانه در درون حوزه افرادی نسبت به رژیم صهیونیستی بی اعتنا هستند. ما طالب جنگ نیستیم ولی باید قوی باشیم. امام راحل وظیفه خود را انجام دادند، رهبر معظم انقلاب نیز وظیفه خود را انجام میدهند، ولی ما باید از خودمان بپرسیم که چه کار میکنیم.
حمایت علمی و معرفتی حوزه از فلسطین
حجتالاسلام والمسلمین اسکندری، استاد حوزه به عنوان سخنران پنجم با بیان اینکه میتوان به فلسطین سه نوع کمک مالی، نظامی و علمی داشت، تأکید کرد: اصل کمک نظامی است و کمک مالی و علمی مقدمهای برای کمک نظامی است.
وی افزود: کمک علمی و معرفتی وظیفهای مستقیم برای حوزه است. البته پیش از انقلاب فعالیتهای روحانیت در مبارزه با اسرائیل بیشتر از اکنون بود. دلیلش نیز این است که روحانیت پس از انقلاب مبارزه با رژیم صهیونیستی را بر عهده نظام گذاشته است.
استاد حوزه با اشاره به اینکه مؤسسات مختلفی در زمینه مبارزه با رژیم صهیونیستی فعالیت میکند، تأکید کرد: حوزه باید یک مؤسسه رسمی در این زمینه داشته باشد. حوزه در گام نخست باید در میان حوزویان، سپس در میان مردم فلسطین و در درجه سوم میان جامعه اسلامی بینش سیاسی ایجاد کند.
وی عنوان کرد: متأسفانه برخی از حوزویان به دلیل تحلیلهای اشتباه مذهبی نسبت به فلسطین بی اعتنا هستند.
تنظیم درسی درباره شناخت فلسطین و صهیونیست برای طلاب
حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی لیالی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی سخنران ششم مراسم بود که به تشریح وظیفه حوزه در زمینه فرهنگی، پژوهشی و تبلیغی در قبال فلسطین اشغالی پرداخت و یادآور شد: نخستین کار ایجاد کمیته فلسطین در حوزه است.
وی ادامه داد: تشکیل دبیرخانه دائمی برای انتفاضه و ارتباط مستمر علمای کشور با علمای سایر کشورها درباره فلسطین از دیگر کارهایی است که باید صورت گیرد.
این استاد حوزه با یادآوری این موضوع که حوزه میتواند آموزش زبان عبری برای طلاب مبلغ داشته باشد، خاطرنشان کرد: بیشترین قوت رژیم صهیونیستی در جنگ رسانهای است. تهیه کتب و جزوات آموزشی برای طلاب میتواند کار دیگر حوزه در زمینه مبارزه با رژیم صهیونیستی باشد.
وی افزود: حداقل برای طلاب چند واحد درسی درباره شناخت فلسطین و رژیم صهیونیستی تنظیم شود. کار دیگری که حوزه باید انجام دهد جهت دهی پایان نامههای حوزوی درباره موضوع فلسطین و صهیونیست است.
حجتالاسلام والمسلمین لیالی همچنین بر شناخت سینمای هالیوود، صهیونیست مسیحی، اشتراکات یهودیت و مسیحیت و... نیز تأکید کرد، اذعان داشت: رهبر معظم انقلاب فرمودند رژیم صهیونیستی از بین خواهد رفت، ولی باید ببینیم از درون میپاشد یا از بیرون. در مرحله بعد ببینیم لایههای درونی که سبب فروپاشی این رژیم میشود، چیست.
وی اضافه کرد: باید موضوع تروریست دولتی رژیم صهیونیستی و همچنین تحریم کالاهای این رژیم در امور پژوهش حوزه مورد بررسی قرار گیرد.
وظیفه حوزه در برابر صهیونیزم بینالمللی
حجتالاسلام والمسلمین صحرایی اردکانی، استاد حوزه و دانشگاه نیز به عنوان سخنران هفتم با بیان اینکه ۴۱ سال است که انقلاب مسیر خود را در مبارزه با صهیونیست طی میکند، ولی جایگاه حوزه کجای این مسیر است، بیان داشت: اگر عملکرد حضرت امام راحل و رهنمودهای حضرت آقا را بگیریم حوزه بهخودیِخود چیکار کرده است؟ آیا واقعاً عملکرد خاصی داریم که قابل دفاع باشد؟
وی ادامه داد: اسرائیلی کار میکنند، تحقیق میکنند، برنامهریزی میکنند و عمل میکنند، ولی ما تحقیق میکنیم برای تحقیق، تحقیق میکنیم برای نوشتن، سمینار میگیریم ولی باید عمل کنیم. خروجی این جلسه چه میشود؟ اگر خروجی سمینارها کتاب باشد که کتاب فایدهای ندارد باید به عمل برسیم.
این استاد حوزه تأکید کرد: در حوزه علمیه گفته میشود که واجب است به نظرات آقا عمل کنیم. حضرت آقا فرمودند «صهیونیسم بینالملل» صهیونیسم بینالملل شامل مسیحیت، یهودیت و اسلام میشود، یعنی در شیعیان افرادی هستند که از آنها دفاع میکنند. یعنی در همین حوزه کسانی هستند که مروج نظرات آنها هستند. آیا در این زمینه کار شده است؟
وی افزود: در اسرائیل، دانشکدهها و پژوهشکدههایی وجود دارد که شیعه را بهتر از ما میشناسند. افرادی را به ایران میفرستند و خوب کار میکنند. دوستان ما در موضوع نفوذ چیکار کردند؟ چگونه دشمن در زیرزمین خانهای واقع در نیروگاه مینشیند و اطلاعاتی از حوزه به دست میآورد که خیلی از مراجع و بزرگان و مدیران حوزه اطلاعی از آنها ندارند. او ضعفها و قوتها و آسیبها و تهدیدات را احساس میکند ولی مدیر حوزه چنین تسلطی ندارد ولی او نفوذِ خوبی دارد. چقدر روی این مباحث کار کردیم؟
حجتالاسلام والمسلمین اردکانی عنوان کرد: آقا فرمودند «این اسناد لانه جاسوسی» آیا اسناد لانه جاسوسی در حوزه تدریس میشود؟ دانشگاهیان اقداماتی کردند و نتایج آن به صورت کتاب منتشر شد ولی نمیتوانید آن کتابها را پیدا کنید. بحث نفوذ مهم است و ما باید کار کنیم. چطور قائم مقام رهبری را به جایی رساندند که همه ما میدانیم؛ آیا این تیم از بین رفته است؟
وی اضافه کرد: در جایی خواندم که وقتی کری میخواست با ایران مذاکرات کند، اول با یکی از مهرههای سید مهدی هاشمی در خارج صحبت میکند تا راهکارهای تعامل با ایران را یاد بگیرد. آیا تیم نفوذی که میبینیم تمام شده یا هنوز هم وجود دارند؟ کدیور را داشتیم ببینید الان کجاست؛ سروش را داشتیم الان ببینید کجاست. همه صداوسیما را به دست سروش داده بودیم، الان کجاست. نکند الان همان اتفاقات بیفتد. نکند صداوسیما به دست کسانی باشد که صحبتهای خلافی را خورد مردم دهند. خلاصه باید کار کنیم.
کارشناس مسائل سیاسی اذعان کرد: دشمن کاری میکند که معادلات به هم میریزد. همه جهان درگیر کرونا شدند. بعداً کشف خواهد شد که همه اینها سرکاری بوده است. در رابطه با سیگار، سالانه ۱۱ هزار کشته یعنی روزی سی نفر کشته میدهیم هیچ کسی حساسیت نشان نمیدهد. به خاطر پول و درامد آن هیچکسی حرفی نمیزند. آمار پارسال تصادفات بین ۴۵ تا ۵۵ نفر در روز بود، اگر میانگین 50 نفر را در نظر بگیریم سالانه هجدههزار نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست میدهند. روزانه 700 جنین در ایران سقط میشود که سالانه 255 هزار نفر میشود. آیا کاری میکنیم.
این استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: نباید دشمن سوار بر فکر و اندیشه ما شود. بهجز بعضی، همه دولتیهای ما تحصیلکرده خارج و دوستان مذاکره با کری و نشستن با آنها و فالوده خوردن هستند. بیایید در حوزه کاری کنیم و واقعاً وظیفه را تشخیص بدهیم. اگر وظیفه ما پیروی از مقام معظم رهبری است در این نشستها بگوییم که حضرت آقا در رابطه با صهیونیسم چه سیری را برای ما مشخص کرده است و در این ۴۱ سال کجا بودیم. نشستن در جلسات و سمینارها، بررسی آیات و روایاتی که مفسرین توضیح دادند و گفتند که لات قوم یهود است، جزو مسلمات ماست. باید ما بهروز شویم و حوزه را بهروز کنیم.
تشیع انگلیسی و صهیونیزم جهانی
دکتر ابراهیم زاده، کارشناس مسائل سیاسی نیز به عنوان سخنران هشتم گفت: من سه وظیفه عرض میکنم. یک، جایگاه قدس و فلسطین در نظام آموزشی، نظام پژوهشی و تبلیغ حوزه کجاست. بارها حضرت آقا فرمودند که از کارهای ویترینی پرهیز کنید. بیشتر کارهای ویترینی را در نظام پژوهشی، نظام آموزشی و نظام تبلیغی میبینیم.
وی ادامه داد: دو نکته به بدنه انقلابی برمیگردد. مسئله فلسطین با شاخصهای انقلاب، با مسئله وحدت، با مسئله تقریب، با مسئله فرایند تمدن اسلامی و خیلی چیزهای دیگر گره خورده است. در حوزه شاهد هستیم که شیعه انگلیسی کاری انجام میدهد که راهبرد اصلی آن نجات اسرائیل و رژیم صهیونیستی است.
دکتر ابراهیم زاده تصریح کرد: در روز قدس سال ۸۸ با شعارهای روبهرو شدیم که امروز در حوزه لیبرالها و خصوصاً معممین لیبرال به دنبال تئوریزه کردن نظام جمهوری اسلامی هستند. کوتاه سخن، واقعیت امر این است که هم شیعه انگلیسی و هم لیبرالهای حوزوی در اردوگاه صهیونیسم قرار دارند و کسی که با آنها مبارزه کند در حقیقت با صهیونیسم مبارزه کرده است.
وی یادآور شد: کسانی هم که به هر نحوی به شیعه انگلیسی و لیبرالها مشروعیت و مقبولیت میدهند و در نشستهایشان شرکت میکنند، بدانند که بدنه انقلابی حوزه هیچگاه برنمیتابد که نامِ مقدس قدس بر زبان اینها جاری شود.
اسرائیل بر دوش استعمار جهانی
دکتر محمود مهتدی، دیپلمات سابق ایران در کشورهای اروپایی به عنوان سخنران نهم این نشست علمی، با بیان اینکه گفته میشود علما ورثه انبیا هستند، تأکید کرد: تمام انبیا دارای حرکت و نهضت بودهاند ولی چرا علما چنین حرکتی ندارند؟ چگونه علمی از انبیا به علما ارث میرسد که حرکتی ایجاد نمیکند!
وی ادامه داد: حوزه علمیه باید از داخل متون دینی همانند قرآن چگونگی ایجاد حرکت را مطرح کند. حوزه باید جامعه شناسی حرکت را در درون خود داشته باشد و آن را به دانشگاه منتقل کند. در حوزه باید جامعه شناسی امنیتی وجود داشته و از آنجا به دانشگاه منتقل شود.
کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: از حوزه برای تدریس به دانشگاه میروند، ولی چرا حوزه از اساتید دانشگاه دعوت نمیکند تا مسائلی همانند جامعه شناسی را برای آنها بیان کند. ما دوست داریم حوزه در تمامی مسائل سرآمد باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برخی خیال میکنند صهیونیستها پس از وعده بالفور در سال 1917به وجود آمدند، یادآور شد: چه میشود در سال 1945 اسرائیل و سازمان ملل به وجود میآید؟ ارکان حقوقی سازمان ملل مربوط به یهود است. چه اتفاقی افتاده؟ اینها از رمزهای پیچیده جنگ جهانی دوم است.
دکتر مهتدی در جمع بندی سخنان خود گفت: خیال نکنیم اسرائیل یک کشور و گروه است، بلکه اسرائیل یک هویت یهودی است که سوار بر دوش استعمار است. در گذشته فقط استعمار بود ولی اکنون استعماری وجود دارد که اسرائیل بر دوش آن سوار شده است.
ریشه غده سرطانی اسرائیل در کاخ سفید است
حجتالاسلام والمسلمین مهدی طائب، استاد درس خارج حوزه علمیه قم به عنوان سخنران پایانی مراسم با بیان اینکه جهانی شدن مسأله قدس امری مسلم است، اظهار کرد: امام خمینی(ره) علمدار دینی شدن مبارزه با اسرائیل است، اما امروزه این عَلَم به دست کیست؟ به عبارت دیگر امام خمینی(ره) مبارزه را دینی کردند، اما به چه دلیل امروزه مبارزه سیاسی اعلام شده است؟
وی افزود: اگر چه این مبارزه از حوزه نشر و گسترش پیدا کرد، ولی عنوان دینیاش در آن ذاتی نشد، برای نمونه مباحث صلات، روزه و خمس در حوزه ذاتی هستند، ولی مبارزه با صهیونیست به عنوان یک بحث روز فقهی، ذاتی حوزه نشده و درباره آن بحث نمیشود.
استاد درس خارج حوزه علمیه خاطرنشان کرد: در این جلسه دو نفر از اساتید آیات مربوط به مبارزه با اسرائیل را بیان کردند که اگر از آنها سؤال شود ابتکار شخصی است یا دوره تخصصی در حوزه دیدهاند؟ خواهند گفت ابتکار شخصی است؛ به چه دلیل در پایان نامههای حوزوی قدس به عنوان بحثی دینی ترویج نمیشود؟
وی با تأکید بر اینکه حوزه علمیه در زمینه کرونا انفعالی عمل کرده است، بیان داشت: ابتدا که موضوع کرونا مطرح شد، حوزه علمیه اطلاعی از عمق ماجرای آن نداشت. البته نهادهای شخصی در این زمینه کار کردند ولی حوزه به صورت عمیق موضوع را متوجه نشد تا به حوزویان نیز اطلاعات کافی را بدهد.
حجتالاسلام والمسلمین طائب گفت: آیا در زمینه باز شدن مساجد در حوزه علمیه وحدت نظر وجود دارد؟ برخی میگویند باز شود و برخی میگویند مطلقاً بسته باشد، چرا؟ چون جامعه اطلاعاتی نداریم. ما انفعالی برخورد میکنیم، هجومی نیستیم. چرا که خمیرمایه مطالب دستمان هست ولی شکل دهی و دسته بندی آن صورت نمیگیرد.
وی ادامه داد: برای بحث صهیونیسم که جهانی شده و کل عالم سیاست روی آن میچرخد تازه در حوزه علمیه دو واحد درس آن هم در رشته تخصصی اختصاص داده شده است، این نشان دهنده عدم روشن شدن ذات قضیه است. در حالی که باید بدانیم پای موضوع مبارزه با صهیونیست و دفاع از فلسطین خونها ریخته شده است.
کارشناس مسائل سیاسی با تصریح بر اینکه حوزه باید در زمینه فلسطین از حالت انفعالی خارج شده و هجومی عمل کند، گفت: حوزه باید در این زمینه علمدار شود. البته محتوای علمی در زمینه فلسطین در حوزه علمیه فراوان است و در هیچ جای عالم چنین اطلاعاتی را نمیتوان یافت، ولی تبدیل به اعلان نشده است.
وی افزود: امام خمینی(ره) فرمودند «اسرائیل غده سرطانی است»، درباره این کلام چه مقدار کار شده و یا سخن گفته شده است؟! ریشه این غده سرطانی در فلسطین نیست، بلکه باید در کاخ سفید، کاخ الیزه و قصر ملکه انگلستان به دنبالش بود.
حجتالاسلام والمسلمین طائب در پایان تأکید کرد: البته حوزه کار کرده و بسیار هم پیش رفته است ولی امیدواریم گامهای بعدی را جدیتر و قویتر بردارد. حوزه اگر بخواهد و تلاش کند چه بسا 25(برای نابودی رژیم صهیونیستی) سال را میتواند به یک یا دو سال کاهش دهد.
گفتنی است؛ در پایان مراسم از سه جلد کتاب «اقتصاد صهیونیسم»، «منبعشناسی توصیفی اسرائیل و صهیونیسم در زبان انگلیسی» و «قلمهای قدسی» رونمایی شد.