-
شنبه, ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰، ۰۵:۵۶ ب.ظ
-
۸۱۵
شبث ابن ربعی به عنوان نفوذی معاویه در حکومت امیرالمؤمنین(علیهالسلام)، وظیفه ایجاد تفرقه میان امت اسلامی را داشته است. او حکمیت را بر امیرالمؤمنین(علیهالسلام) تحمیل میکند و فرمانده نظامی سپاه خوارج بوده است.
پایگاه اطلاعرسانی استاد مهدی طائب؛ استاد ناصر یوسفی، نویسنده و پژوهشگر حوزوی در سلسله مطالبی به بررسی نفوذیهای جبهه استکبار در دل حکومت امیرمؤمنان(علیهالسلام) پرداخته است. در این نوشتار شخصیت شبث ابن ربعی مورد بررسی قرار میگیرد.
شبث ابن ربعی انسان بسیار پیچیدهای بوده است. او جزو چهار نفریست که معاویه پس از شهادت امیرالمؤمنین(علیهالسلام) به او نامه نوشته و تأکید میکند هر کدام از شماها زودتر حسن ابن علی را بکشد، یکی از دخترانم را به عقد او در آورده و 100 هزار درهم پول میدهم.
شبث ابن ربعی از نفوذیهای معاویه در حکومت امیرالمؤمنن(علیهالسلام) بوده که کمتر به او توجه شده است. او تا کربلا و پس از کربلا یعنی دوران مختار چندین بار موضع خود را تغییر میدهد. برای مثال برای امام حسین(علیهالسلام) نامه مینویسد، ولی علیه حضرت(علیهالسلام) جنگ میکند.
شبث در جنگ صفین که بیش از 3 ماه به طول میانجامد، چندین بار به خیمه حضرت امیر(علیهالسلام) مراجعه کرده و میگوید: «یا علی هنوز هم دیر نشده، میتوانی معاویه را ابقا کرده و به این جنگ خاتمه دهی.» او حتی در دل نبرد به فکر گرفتن امتیاز برای معاویه بوده است.
شبث ابن ربعی از افرادیست که در کنار اشعث ابن قیس به امیرالمؤمنین(علیهالسلام) فشار میآورد تا حکمیت را بپذیرند و جالب این است که او در جنگ نهروان فرمانده نظامی سپاه خوارج بوده است.
از عجیبترین نقاط تاریخ این است(طبری، مسعودی و دینوری به این موضوع اشاره کردهاند) که شبث ابن ربعی تا پیش از ورود امیرالمؤمنین(علیهالسلام) به نهروان فرمانده نظامی لشگر خوارج بوده است، ولی وقتی جنگ شروع میشود شبث در لشکر امام علی(علیهالسلام) بوده است.
چرا اینگونه میشود؟ امیرالمؤمنین(علیهالسلام) پیش از جنگ نهروان خطبهی میخوانند و 8 هزار نفر از لشگریان خوارج(لشگر خوارج جمعاً 12 هزار نفر بوده است) توبه کرده و دست از جنگ با امیرالمؤمنین(علیهالسلام) میکشند و تنها 4 هزار نفر با حضرت(علیهالسلام) وارد جنگ میشوند. شبث جزو افرادی بوده که به ظاهر توبه میکند.
شبث ابن ربعی قرار نبوده خودش فدا شود، بلکه قرار بوده جوانان ساده لوح و ظاهر بین را علیه امام علی(علیهالسلام) بشوراند، ولی خودش که تئوریسین و نفوذی بوده، آسیب نبیند. او فرمانده بوده ولی به همراه 8 هزار نفر توبه میکند و علیه خوارج به جنگ میپردازد.
در صفحه 31 کتاب «دو امام مجاهد» رهبر معظم انقلاب آمده «یک نظریه نزدیک به اطمینان این است که سران خوارج همگی الهام گرفتگان از معاویه بودهاند.» بدنه خوارج ساده لوح بوده، ولی فرماندهان و سران آنها همگی مهرها و نفوذیهای معاویه بودهاند.
میتوان گفت در حال حاضر گروههای تروریستی همانند داعش مصداق خوارج هستند. چرا که صهیونیستها و آمریکاییها این گروهها را به وجود آوردهاند ولی خودشان علیه داعش اقدام میکنند تا بگویند ما بودیم که این گروهها را مدیریت و مهار کردیم.
در حکومت امیرالمؤمنین(علیهالسلام) نیز افرادی که خوارج به وجود آورده بودند، خودشان در سپاه حضرت(علیهالسلام) قرار میگیرند و با خوارج جنگ میکنند. چون هدف در جنگ نهروان شکست دادن حضرت علی(علیهالسلام) نبوده، بلکه هدف این بوده که در جامعه تفرقه ایجاد کنند.
شبث ابن ربعی به عنوان نفوذی معاویه در حکومت امیرالمؤمنین(علیهالسلام) وظیفه ایجاد تفرقه میان امت اسلامی را داشته است.
انتهای پیام/