-
سه شنبه, ۸ مهر ۱۳۹۹، ۰۳:۳۲ ب.ظ
-
۸۵۱
پایگاه اطلاعرسانی استاد مهدی طائب؛ پرسش شما: هدف حاکمیتِ پس از پیامبر(ص) در قراردادن امتیازهای ویژه برای برخی از صحابه چه بود؟
پاسخ استاد: حرکتهای تخریبی در طول تاریخ، همیشه با ظاهر فریبندهای عرضه میشدند. بعد از پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) هم، تابلوی زیبایی را بالا آوردند و آن عبارت بود از اینکه باید از یاران اولیه پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) قدردانی بشود.
تقدیر از اصحاب قدیمی پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) را هم در این قرار دادند که سهم بیشتری از بیتالمال به آنان داده شود. گفتند: سهم بیتالمال کسی که دیروز مسلمان شده و در راه خدا جهاد نکرده است، نباید با سهم بیتالمال کسی که سالها برای اسلام شمشیر زده است، برابر باشد.
انقلاب ما نیز با امام خمینی(ره) شناخته شده بود. اگر این انقلاب بخواهد خود را به نسل بعدی معرفی کند، این کار باید توسط نسلی انجام شود که امام(ره) و انقلاب را درک کرده است و در حقیقت، این نسل انقلاب، مربی جامعه بعدی میشود. اگر کسی بتواند نسل انقلاب را خراب کند، بدون شک این انقلاب به نسل بعدی انتقال پیدا نمیکند.
پس از رحلت پیامبر اسلام(صلیاللهعلیهوآله) نیز، دقیقاً روی نسلی سرمایهگذاری شد که قرار بود فرهنگ نبوی را به نسل بعدی انتقال دهد. حاکمان بر روی کسانی مانند طلحه، زبیر، عبدالرحمن بن عوف و غیره سرمایهگذاری کردند و برای راضی نگه داشتن این طبقه، پول اضافی به آنها دادند. البته تعداد خواصی که به وسیله پول خراب شدند، زیاد نبود؛ ولی وقتی آنها خراب شدند، دیگران هم به تبع آنها خراب میشوند.
انتهای پیام/
منبع: برگرفته از دروس تاریخ تطبیقی استاد طائب