-
جمعه, ۳ مرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۲۷ ب.ظ
-
۸۳۶
پایگاه اطلاعرسانی استاد مهدی طائب؛ پرسش شما: آیا خاندان حضرت خدیجه(س) مسیحی بودند؟
پاسخ استاد: حضرت خدیجه(س) در حقیقت دختر مکه است. خانواده ایشان باید خیلی مورد مطالعه قرار بگیرد که با کمال تأسف، نگذاشتهاند این امر صورت پذیرد. این خانواده، به دین حنیف و پیرو آیین حضرت ابراهیم(ع) بودند.
اتفاق تاریخ بر این است که خاندان حضرت خدیجه(س)، مسیحی بودند. سؤال ما این است که مسیحی در مکه چه میکند؟! مکه که محل حضرت عیسی(ع) نبوده است. اینها از خاندان عادی مسیحی هم نبودند. تاریخ ثبت کرده است که وَرَقَة بن نَوفَل، عموی حضرت خدیجه(س)، عالم مسیحی است. در مکه مسیحیها آکادمی نداشتند. ورقة بن نوفل در مکه چه کار میکند؟ در کجا درس خوانده بوده است؟ اصالت اینها چیست؟ اینها در تاریخ گم است. تاریخسازی شده است.
حدس ما این است که اینها جزء مهاجرین بودند. اخبار مربوط به ظهور پیامبر(ص) ما، هم بین یهود بود و هم بین مسیحیت. قبلاً گفتیم که پیکره انجیل بشارت است. اساساً انجیل به معنای بشارت است؛ «مبشرا برسول یاتی من بعدی اسمه احمد فلما جاءهم بالبینات قالوا هذا سحر مبین(صف/ 6)، من به پیامبری که بعد از من میآید بشارت دهنده هستم... .»
بنابراین، علائم در کتب اینها فراوان بود. هر کدام به میزان همتش سعی میکرد به این نقطه نزدیک شود؛ چون میدانستند که در اینجا ظهور میکند. این خانواده، خانوادهای پر همت بود که به اینجا آمده بود. از رفتار حضرت خدیجه(س) هم میشود حدس زد که ایشان متوجه شده بود که زمان، زمان ظهور آخرین پیامبر است. تلاش ایشان این بود که همسر آن پیغمبر شود، تا بتواند به او کمک کند.
یکی از چیزهایی که ما نتوانستیم از تاریخ در بیاوریم و دلیلش هم این است که تاریخ را خراب کردهاند، منشأ ثروت حضرت خدیجه(س) است، که این ثروت عظیم از کجا حاصل شده بود؟ یک زن 40 ساله که به این حد ثروت دارد، او باید از چه موقع به تجارت شروع کرده باشد؟ آیا در آن زمان و در آن محیط ناامن، چنین زنی اجازه تجارت پیدا میکرده است؟ ماجرا چیست؟ این مباحث را نگذاشتند که در تاریخ بیاید و عمداً سرکوب شده است و شاید اگر حقایقش معلوم میشد، در حد بالایی، گرایش جهان مسیحیت به اسلام انجام میگرفت.
به هر تقدیر، این تاریخ نشان میدهد که این خانواده نسبت به پیامبر(ص) یک حالت انتظار داشتند. حضرت خدیجه(س) منتظر بوده و میگشته است تا پیامبر وعده داده شده را پیدا کند. حضرت خدیجه(س)، خانواده پیامبر(ص) را هم میشناخته است. دلیل ما بر این مطلب این است که وقتی حضرت ابوطالب برای تجارت پیامبر(ص) تقاضای مالالتجاره میکند، حضرت خدیجه(س) میسره(مسؤول دفتر خود) را همراه آن حضرت میفرستد. وقتی میسره در بازگشت از سفر میگوید که محمد زیر آن درخت با چنین حالتی نشسته بود، معلوم میشود که او از علائم پیامبران مطلع بوده که آن علامت را فهمیده است.
انتهای پیام/
منبع: جلسه شانزدهم تاریخ تطبیقی(1393/10/16)