-
پنجشنبه, ۱۹ تیر ۱۳۹۹، ۰۱:۰۳ ق.ظ
-
۷۱۳
پایگاه اطلاعرسانی استاد مهدی طائب؛ پرسش شما: تحریف تورات و انجیل به چه معناست؟
پاسخ استاد: دو آیه درباره علمای یهود نازل شده است:
1. «إِنَّ الَّذِینَ یَکْتُمُونَ مَا أَنزَلْنَا مِنَ الْبَیِّنَاتِ وَالْهُدَى مِن بَعْدِ مَا بَیَّنَّاهُ لِلنَّاسِ فِی الْکِتَابِ أُولَـئِکَ یَلعَنُهُمُ اللّهُ وَیَلْعَنُهُمُ اللَّاعِنُونَ» (بقره/159)؛
2. «مِنَ الَّذِینَ هادُوا یُحَرِّفُونَ الْکَلِمَ عَنْ مَواضِعِهِ وَ یَقُولُونَ سَمِعْنا وَ عَصَیْنا وَ اسْمَعْ غَیْرَ مُسْمَعٍ وَ راعِنا لَیّاً بِأَلْسِنَتِهِمْ وَ طَعْناً فِى الدِّینِ وَلَوْ أَنَّهُمْ قالُوا سَمِعْنا وَ أَطَعْنا وَ اسْمَعْ وَ انْظُرْنا لَکانَ خَیْراً لَهُمْ وَ أَقْوَمَ وَ لکِنْ لَعَنَهُمُ اللهُ بِکُفْرِهِمْ فَلا یُؤمِنُونَ إِلاّ قَلِیلاً» (نساء/46).
خدای متعال در این دو آیه میفرماید: علمای یهود بعد از اینکه مراد آیات بر ایشان توضیح داده شد، معنای آن را تغییر دادند.
تورات و انجیل تحریف شدهاند، اما تحریف تطبیقی؛ فلذا تورات و انجیل موجود به زبان عِبری، قابل محاجه علیه علمای یهود و نصارا است. البته این نوع تحریف، صرفا مربوط به زمان پیامبر اکرم(ص) نیست، بلکه همین الآن هم علمای آنها مشغول به تحریف هستند.
ضمن اینکه تورات و انجیل فعلی، دالّ بر پیامبر ما(ص) هست، ولی علمای آنها با علم، این مطلب را کتمان میکنند و آیاتی که اوصاف و اخبار آن حضرت را بیان میکند، به صورت غلط ترجمه میکنند.
آیاتی هم که در تورات و انجیل فعلی درباره کُشتی با خدا و امثال آن وجود دارد، همگی ترجمههای غلط است و در اصل متن عِبری آنها موجود نیست. تمام مطالبی که این گونه ترجمه شدهاند، الفاظ چند پهلو هستند که میشود به شکل درست هم معنا کرد.
در بعضی از آیات قرآن هم این سخن صادق است؛ چنانچه اگر آیه «وَ مَا رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ وَلَـکِنَّ اللّهَ رَمَى»(انفال/17) را به دست یک مترجم بیاطلاع از معارف اسلامی بدهیم، از این آیه، مسأله جبر و خدای تیرانداز را برداشت میکند.
لازم به ذکر است اینکه در آیات قرآن، آمده است: «وَقَالَتِ الْیَهُودُ وَالنَّصَارَى نَحْنُ أَبْنَاءُ اللَّهِ وَ أحِبّاؤه ...»(المائده/18)، باید توجه داشت که خدای متعال نمیگوید: تورات و انجیل چنین گفتند، بلکه از قول یهود و نصارا نقل میکند که گفتند: ما بچههای خدا هستیم! همچنانکه وهابیون وقتی میگویند: «شیعه مسلمان نیست»، سخن قرآن نیست، بلکه سخن کتب وهابیون است که شیعه را مسلمان نمیدانند.
پس همان طور که قرآن لسان مخصوص داشته و نیاز به تفسیر پیامبر(ص) دارد، تورات و انجیل هم اینگونه است و نیاز به تفسیر دارد.
انتهای پیام/
منبع: جلسه بیست و ششم تاریخ تطبیقی(1394/02/15)