-
جمعه, ۱۳ تیر ۱۳۹۹، ۱۰:۵۴ ب.ظ
-
۷۶۴

در زندگی انس شواهدی دال بر یهودی زدگی به چشم میخورد. وی از سوی خلیفه اول والی بحرین شد و در فتح ایلیاء(بیتالمقدس) در کنار خلیفه دوم بود.
پایگاه اطلاعرسانی استاد مهدی طائب؛ مادر انس او را در حالی که هشت ساله بود به خانه رسولالله(صلیاللهعلیهوآله) آورد و او از آن زمان خادم رسولالله(صلیاللهعلیهوآله) بود.(۱)
وی یکی از شخصیتهای کلیدی در نقل احادیث نبوی در میان علمای غیر شیعی است. در زندگی وی نیز شواهدی دال بر یهودی زدگی به چشم میخورد.
یکی از این شواهد ذؤابه داشتن وی در کودکی است. مادر انس حاضر به کوتاه کردن ذؤابههای او نبود و آن را مستند به رفتار رسولالله(صلیاللهعلیهوآله) میکرد!(۲)
همانگونه که قبلاً هم ذکر شد ذؤابه داشتن نشانهای یهودی به شمار میآمد. خود انس بن مالک وقتی کودکی را که ذؤابه داشت پیشش آوردند، دستور به کوتاه کردن آن داد؛ چرا که این گونه مو گذاشتن را نشان یهودیان میدانست!(۳)
مشابه این رفتار از یکی از همسران پیامبر نیز نقل شده است.(۴) پیش از این نیز کلام ابیّ بن کعب و عبدالله بن مسعود در نکوهش زید بن ثابت به خاطر ذؤابه داشتن او در کودکی نقل شد.
انس از سوی خلیفه اول والی بحرین شد(۵) و در فتح ایلیاء(بیتالمقدس) در کنار خلیفه دوم بود.(۶)
همچنین بر اساس برخی گزارشها انس در کنار افرادی چون ابودرداء که او نیز با اتهامهایی روبه روست در مجلسی که گروهی از یهودیان شرکت داشتند، بر سر بحث قضا و قدر سخن میگفتند.
نوع رفتار رسولالله(صلیاللهعلیهوآله) گویای نادرستی عقیده انس و یاران او در این مجلس است.(۷)
همانگونه که اشاره شد وی از کودکی در خانه رسولالله(صلیاللهعلیهوآله) بزرگ شد. از دیگر سو در منابع غیر شیعی از غلامی اسم آورده شده است که یهودیان به وسیله او سحر خود درباره رسولالله(صلیاللهعلیهوآله) را عملی کردند.
بعید نیست آن غلام همین انس باشد. از همینرو است که تلاش شده آن غلام بر شخص دیگری تطبیق شود! نیز محمد بن سیرین نوکر انس بن مالک بود.(۸)
منبع: دشمن شدید، دفتر دوم(برگرفته از دروس تاریخ تطبیقی استاد مهدی طائب)، چاپ اول، بهار 98، انتشارات شهید کاظمی، صص147-148
پی نوشت؛
۱ _ المعارف،ص ۳۰۸
۲ _ شعب الإیمان بیهقی،ج ۵، ص ۲۳۲
۳ _ همان، ص ۲۳۱
۴ _ همان، ص ۲۳۲
۵ _ تاریخ الاسلام، ج ۳، ص ۱۲۱
۶ _ تاریخ طبری، ج ۳، ص ۱۰۷
۷ _ السنة ابن أبی عاصم، ص۱۵۳-۱۵۴
۸ _ المعارف، ص ۳۰۹