استاد مهدی طائب

پایگاه نشر آثار استاد مهدی طائب

پرونده ویژه | فرزندان ابراهیم(ع)؛ اسحاق

  • ۵۵۴

مکانی که حضرت اسحاق(علیه‌السلام) در آن مستقر شد، پیشانی تاریخ است؛ و حتی تاریخِ نوشته شده، حول محور آن‌جا نوشته شده است، چرا که بیشتر حوادثی که نقل شده است، ارتباطی با آن مکان داشت.

 

پایگاه اطلاع‌رسانی استاد مهدی طائب؛ با استقرار ابراهیم(علیه‌السلام) در فلسطین، مرکزی برای تبلیغ دین الهی ایجاد شده بود. این حرکت باید جهانی می‌شد و در زمینه گسترش می‌یافت، ولی ابراهیم(علیه‌السلام) فرزندی نداشت و بیم ‌این می‌رفت که پس از او این نور به خاموشی گراید.

از این‌رو حضرت در کهنسالی از خدا تقاضای فرزند کرد. هنگامی که فرشتگان از سوی خداوند به او وعده فرزند دادن، همسرش از این‌که در پیری باردار شود، شگفت زده شد. خدا به او در دوران پیری اسماعیل و اسحاق(علیه‌السلام) را عنایت فرمود.

اسماعیل(علیه‌السلام) از هاجر در ۸۲ سالگی ابراهیم(علیه‌السلام) و اسحاق(علیه‌السلام) از ساره در صد سالگی ابراهیم(علیه‌السلام) و ۹۲ سالگی ساره به دنیا آمد.(1)

نقطه‌ای که حضرت اسماعیل(علیه‌السلام) در آن تاریخ، آن‌جا مستقر شد، متروکه و دور از چشم اغیار بود. اما مکانی که حضرت اسحاق(علیه‌السلام) در آن مستقر شد، پیشانی تاریخ است؛ و حتی تاریخِ نوشته شده، حول محور آن‌جا نوشته شده است، چرا که بیشتر حوادثی که نقل شده است، ارتباطی با آن مکان داشت.

ظاهر تاریخ این طور نشان می‌دهد که حرکت حضرت اسحاق(علیه‌السلام) و انبیای بعد از او، همگی زمینه‌ساز انتقال این حرکت از فلسطین به مکه بود. اگر سیر تاریخ را با این دید بررسی کنیم، نکته‌های زیادی به دست می‌آید.

حضرت اسحاق(علیه‌السلام) حرکت خود را شروع کرد. البته کافی بود ایشان مرکزیت را حفظ کند و به تحرکی نیاز نداشت، زیرا فرهنگ توسط تُجاری که از آن منطقه عبور می‌کردند، خود‌به‌خود منتقل می‌شد.

در آن زمان، تجارت در فلسطین استقرار داشت، چون بندر بود و نزدیک دریا. کشتی‌ها از آن‌جا بار زده و به قبرس می‌رفتند و از قبرس هم به اسپانیا و دور دریای مدیترانه. و اگر هم از این طرف می‌خواستند حرکت کنند، به قاره آفریقا می‌رفتند.

البته منطقه‌ای که حضرت اسحاق(علیه‌السلام) در آن ساکن بود، دارای زندگی عادی بوده و درگیری زیادی نداشت. از این‌رو، حادثه‌ای از آن نقل نشده است.(2)

بنابراین این حوادث و اتفاقات منطقه حضور اسحاق(علیه‌السلام) به همه عالم مخابره می‌شد. اسحاق(علیه‌السلام) نیز مانند پدرش پیامبری تبلیغی بود و با کاروان‌ها ارتباط برقرار می‌کرد. آنجا که شهر امن بود، حوادثی که تاریخ‌نگاران نصب کنند وجود ندارد.(3)

انتهای پیام/

پی نوشت؛

1 - دشمن شدید، دفتر اول، ص89

2 - جلسه هشتم تاریخ تطبیقی (1393/07/15)

3 دشمن شدید، دفتر اول، ص101 و 102

نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی