-
شنبه, ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۰۴ ب.ظ
-
۵۷۲

اگر کسی به دلیل عدم رعایت مبتلا شود، نه مأجور است و نه اجر شهید دارد بلکه عمل او خودکشی محسوب میشود. اگر فردی به دلیل عدم رعایت اصول ذکر شده ناقل بیماری و باعث ابتلای دیگران شود، این فرد سرباز دشمن است.
پایگاه اطلاعرسانی استاد مهدی طائب؛ حجتالاسلام والمسلمین مهدی طائب، استاد درس خارج حوزه علمیه قم در درس دفاع بیولوژیک که روز چهارشنبه(99/02/10) به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به اینکه دفاع تکلیفی بوده و شامل همه آحاد مردم میشود، گفت: شکست دادن دشمن در عمومش بر همگان لازم است ولی این وجوب تا وقتی که افرادی برای دفاع اقدام نکردند باقی است، زمانی که سربازان برای دفاع حرکت کردند و هجوم دشمن دفع شود، وجوبی وجود ندارد که بر همگان واجب باشد. با دفاع و دفع هجوم دشمن، موضوعی باقی نمانده که وجوبی باقی باشد.
وی افزود: برخلاف تکالیف عینی که باید هر شخصی آن را انجام دهد و نیازی به فرماندهی و برنامهریزی و طرح و برنامه ندارد، در امر دفاع سازماندهی لازم است. وقتی سازماندهی لازم شود، فرماندهی لازم است. وقتی فرماندهی آمد لزوم تبعیت و تن دادن به فرمان پیش میآید.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: در امر جهاد و دفاع فرمانده کیست؟ کسی است که اولاً معصوم باشد، یعنی خطا نداشته باشد. این افراد از جانب خدا معرفی شدند که چهارده معصوم هستند. فرماندهی و سازماندهی در این امور از آن این بزرگواران است. اهلبیت(ع) یا خودشان فرماندهی را به دست میگیرند یا فرماندهی را واگذار میکنند. وقتی کسی را مشخص میکردند بر همه واجب بود تا از او تبعیت کنند.
وی ادامه داد: در دوران غیبت، فرماندهی با فقیه جامع الشرایط است. همانطوری که در تکالیف شرعی بر فرد واجب است تا تکالیف را برطبق دستورات مُقَلَّد انجام دهد، در دفاع هم واجب است که مقلدین دفاع را براساس قواعدی که طبق امر او یا مورد امضای اوست انجام دهند. تبعیت از احکام صادره از سوی فقیه جامع الشرایط حتمیتر از فتوای مجتهد است.
حجتالاسلام والمسلمین طائب یادآور شد: فرض کنید رهبر انقلاب در تهاجم کرونایی بفرماید واجب است نماز جماعت تعطیل شود، اگر امام جماعت نماز جماعت را مرتباً برقرار کند، دیگر عادل نیست. فرض کنید در حرمها باز باشد و ولی فقیه بگوید کسی به حرم ائمه نرود اگر کسی به حرم ائمه برود، زیارت او حرام است، و اگر تکرار کند موجب فسق است یعنی پشت سر او نمیتوان نماز خواند و شهادتش پذیرفته نیست.
وی اضافه کرد: البته همیشه تمام دستورات از طرف ایشان صادر نمیشود، بلکه قرارگاهی تشکیل شده و ولی فقیه مصوبات این قرارگاه را امضا میکند و میگوید به آنچه آنها میگویند عمل کنید. این دستور باعث میشود که مصوبات آنها حکم احکام شرعی را پیدا کند و مخالفت با آنها خلاف شرع و تکرار آن موجب فسق شود. این مسئله لاریب فیه است.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم گفت: در امر دفاع زیستی، اگر ولی فقیه دستوری دهند، مثلاً بگویند استفاده از ماسک واجب است، اگر کسی ماسک نزد و این عمل را تکرار کند، دیگر نمیتوان پشت سر او نماز خواند. اگر این فرد به دلیل نزدن ماسک بمیرد، شهید نیست، و اگر بیماری شود، گرچه از هجوم دشمن بیمار شده ولی هیچ ثوابی نمیبرد، چون دستورات را رعایت نکرده است.
وی ادامه داد: در اینجا دو مسئله مطرح میشود: 1. اگر احساس کنیم دستوراتی که رسیده اشتباه است، آیا باز لازم است که از آن تبعیت کنیم، چون بسیاری از این دستورات از طرف ستادها داده میشود. دراینحالت، تا زمانی که دستور جدیدی نیامده و نظرمان را به قرارگاه انتقال ندادهایم واجب است که به دستور عمل کنیم، چون رأی و نظر ما برای ما حجت نیست و رأی و نظر او برای ما حجت است. احتمال خطا در اینجا به دلیل جعل حجیت رفع است، مثل احتمال اشتباه در فتاوای مراجع میماند. ممکن است فتوای مرجعی اشتباه باشد ولی مقلد معذور است و در آخرت اجر میبرد.
حجتالاسلام والمسلمین طائب تصریح کرد: 2. اگر یقین داشته باشیم دستورات غلط است، ولی مخالفت او باعث تضعیف قرارگاه شود باید به دستورات عمل و برای رفع مشکل پیش آمده اقدام کند تا اشکال برطرف شود. باید خطا به قرارگاه گزارش شود. اگر کسی حکم صادره را خلاف واقع ببیند و با آن مخالفت کند، این مخالفت تزاحم با حکم رهبری است و باید به دستورات عمل کند. پس باید به دستورات صادره عمل شود، منتها توصیه، دستور نیست.
وی افزود: اگر آقا بگوید خوب است ماسک بزنید، این جمله آقا وجوب شرعی نمیآورد. اگر شخص احتمال دهد که اگر ماسک نزد، مبتلا میشود، ماسک زدن برای او وجوب فردی پیدا میکند اما اگر گفته شود باید همه ماسک بزنند ولو اینکه شما یقین دارید که ماسک نزنید، مبتلا نمیشوید باید ماسک بزنید، این مسئله به غیر از اینکه برای دفاع است، لزوم عمل به احکام صادره را به دنبال دارد.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم در جمع بندی سخنان خود بیان داشت: 1. واجب است به احکام صادره عمل شود و کسی که به حکم عمل نکند و عمل نکردن تکرار شود فاسق است و از عدالت میافتد. 2. اگر کسی به دلیل عدم رعایت مبتلا شود، نه مأجور است و نه اجر شهید دارد بلکه عمل او خودکشی محسوب میشود. اگر فردی به دلیل عدم رعایت اصول ذکر شده ناقل بیماری و باعث ابتلای دیگران شود، این فرد سرباز دشمن است.
انتهای پیام/