-
شنبه, ۶ ارديبهشت ۱۳۹۹، ۱۲:۳۸ ب.ظ
-
۵۱۱
حجتالاسلام والمسلمین طائب با تأکید بر اینکه در این روز، باید همه مردم با تمام توان به میدان بیایند، عنوان کرد: باید امروز فضای مجازی از گویندگان و نویسندگان و مدرسین مذهبی و صاحبان فتوا پر شود. فتاوا ضبط و با تصویر و صدای گوینده پخش شود؛ زیرا روزهداری در معرض خطر قرار گرفته است.
پایگاه اطلاعرسانی استاد مهدی طائب؛ حجتالاسلام والمسلمین مهدی طائب، استاد درس خارج حوزه علمیه قم در جلسه ششم درس خارج فقه دفاع بیولوژیک که به صورت مجازی روز سه شنبه(2/2/99) برگزار شد، با بیان اینکه دفاع فرهنگی به دست عالمان دینی است، خاطرنشان کرد: در این نوع دفاع واجب است که علما به میدان دفاع بیایند.
وی یکی از اصول مسلم در دفاع را یاری الهی دانست و گفت: در تاریخ همیشه مسئلهای وجود داشته که مردم از خداوند طلب یاری کنند. «إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْکُمْ وَ یُثَبِّتْ أَقْدامَکُم» حقیقت دینی است؛ بنابراین خداوند متعال وعده یاری داده است.
استاد حوزه ادامه داد: یاری رساندن الهی اختصاص به اسلام ندارد، بلکه حقیقتی دینی است و از آدم تا الان آموزهای دینی برای مؤمنین بوده است. در تاریخ، مواردی از یاری رساندن خداوند به پیامبرانش ذکر شده است. پس حقیقت دوم، نیاز بشر به یاری الهی و حتمی بودن یاری الهی است.
وی افزود: نکته بعدی این است که دعا در حل شدن مشکلات اثر حتمی و نصر الهی را به دنبال دارد. دعا در چندین جا مؤثر است: در جایی که ابزاری وجود ندارد؛ در جایی که ابزار هست ولی ابزار پاسخگو نیست؛ اثردهی ابزار، به خواست خداوند متعال است.
حجتالاسلام والمسلمین طائب یادآور شد: در جنگ تحمیلی ابزار ما با طرف مقابل برابری نداشت ولی هجومی رخ داده بود و آمادگی وجود نداشت. رزمندگان به میدان آمدند ولی بسیار دعا تأثیرگذار بود. شهید صیاد شیرازی میفرمود که حضور یک روحانی در کنار نیروهای ما به اندازه صدتا تانک کارایی دارد یعنی با حضور ایشان در میان رزمندگان یاد خدا و دعا بیشتر میشود و با یاد الهی روحیه آنها بالا میرفت.
استاد درس خارج حوزه با بیان اینکه انتشار مطالبی مانند 1. ذکر خدا روحیه میدهد و افسردگی از بین میرود. 2. یاری خدا وعده صددرصدی است و 3. اثر دعا صددرصدی است، بر عهده علماست، تأکید کرد: برای نمونه رهبر انقلاب دعای هفتم صحیفه سجادیه را معرفی کردند. چند نفر از پزشکان متدین بر روی دعای هفتم صحیفه سجادیه آزمایشی انجام دادند. در آزمایشگاه ویروس کرونا را کشت کردند و بر کشتشان دعای هفتم صحیفه را خواندند، وقتی دعا میخواندند کشت رشد نمیکرد. خداوند متعال اثر دعا را به آنها نشان داد.
وی ادامه داد: البته همیشه بدین شکل نیست که اگر دعا خوانده شود، ویروس رشد نکند، اما خداوند اثر دعا را به آنها نشان داد. اگر کسی دعا خواند و دید دعایش اثر ندارد، دعا اثرش را گذاشته، ولی آنچه خیر بنده است را خداوند برای او میخواهد. شاید خیر آدمی در رسیدن به مقصودش از دعا نباشد. این ادعیه را چه کسی میداند؟ علما.
حجتالاسلام والمسلمین طائب اذعان کرد: رهبر انقلاب، یکی از علمای دینی است. وقتی به ایشان میگویند در برابر این ویروس چهکار کنیم ابتدا میگوید دعا کنید. دیگران اطلاعاتی از ادعیه صحیفه ندارد. رهبر انقلاب بعد از آن هم سفارش به خواندن نماز جعفر طیار کردند. ایشان مدت زیادی رهبر انقلاب بوده، اما جاده شناس است، به همین دلیل در این ایام میگوید که نماز جعفر طیار را بخوانید. در این روزگار، آدرس دادن به دعاهای خاص به عهده علماست.
وی اضافه کرد: در اینجا دو مطلب وجود دارد؛ 1. اقدام عملیاتی و 2. جای اقدام. سه گروه بین علما اقدام عملیاتی میکنند؛ 1. علما و منبریان، کسانی که منبر میرفتند، 2. صاحبان قلم کسانی که قلم خوبی داشتند و 3. امامان جماعت مساجد. امروز افسران میدان فرهنگ در دفاع زیستی این سه گروهاند. وضعیت عادی این سه گروه به هم خورده است.
این استاد حوزه گفت: در این روزگار، با جنگ روبه رو شدهایم. طبیعی است فعالیت علما نمیتواند به شکل قبل باشد، بلکه واجب است تغییراتی صورت گیرد؛ چراکه اگر مقابله صورت نگیرد کشته میشویم «وَ لا تُلْقُوا بِأَیْدیکُمْ إِلَى التَّهْلُکَة» با گوشه نشینی خود را به هلاکت نینداز و در میدان وارد شو. بنابراین مدرسین نباید به شکل قبل فعالیت کند. امروز میدان نبرد است؛ باید صفحات مجازی از صحبتهای اهل بیان پر شود. در فراخوان جهاد باید حضور یافت اما باید برای دفاع رفت.
وی ادامه داد: هر کسی هر کاری میتواند انجام دهد، باید کار را آتش به اختیار انجام داد. امروز نشستن در خانه، فرار من الضعف است. ویروس به در خانهها آمده و مردم دچار افسردگی شدند، اگر علما درِ خانههایشان را ببندند تا ویروس آنها را نگیرد این مسئله فرار من الضعف است.
حجتالاسلام والمسلمین طائب با تأکید بر اینکه در این روز، باید همه مردم با تمام توان به میدان بیایند، عنوان کرد: باید امروز فضای مجازی از گویندگان و نویسندگان و مدرسین مذهبی و صاحبان فتوا پر شود. فتاوا ضبط و با تصویر و صدای گوینده پخش شود؛ زیرا روزهداری در معرض خطر قرار گرفته است.
وی افزود: خیلیها میخواهند با توجیهاتی روزه را کنار بگذارند. این مسائل نیاز به تبیین دارد. امروز صاحبان فتوا، باید فتاوایشان را در فضای مجازی انتشار دهند تا مقلدها وظیفهشان را به روشنی متوجه شوند، اما بار مسئولیت فرهنگی جامعه بر دوش ائمه جمعه و جماعات است.
انتهای پیام/