استاد مهدی طائب

پایگاه نشر آثار استاد مهدی طائب

گزارش | مقابله با ویروس کرونا؛ جهاد ابتدایی یا دفاعی؟

  • ۵۳۸

اولین راه‌کار، مقابله با این ویروس است و این دفاع واجب است. البته جهاد، به دو نوع ابتدایی و دفاعی تقسیم می‌شود. قطعاً مقابله با این ویروس جهاد ابتدایی نیست که بعضی بگویند این جهاد نیاز به وجود بقیة الله العظم دارد. اگر آن‌ها به دفاع بلند نشوند ویروس وارد خانۀ آن‌ها می‌شود.

 

پایگاه اطلاع‌رسانی استاد مهدی طائب؛ حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی طائب، استاد درس خارج حوزه علمیه قم در جلسه چهارم درس خارج «دفاع بیولوژیک» که به صورت مجازی برگزار شد، نسبت به کشتن جوجه‌های یک روزه واکنش نشان داد و گفت: دلیل آوردند که اگر این کار را نکنند مرغ ارزان می‌شود. چقدر مسئولین ساده از این مطلب عبور کردند چراکه این‌ها رزق خداست.

وی ادامه داد: بسیاری از مردم در خانه‌هایشان غذا ندارند و ملت جمع شده تا آذوقه تهیه کنند و به مستمندان غذا بدهند از طرف دیگر بعضی برای پایین نیامدن قیمت مرغ جوجه‌ها را می‌کشند. کدام انسان عاقلی چنین توجیهی را می‌پذیرد. با این کارها کمبود ایجاد می‌شود؛ با این کارها ایران وابستگی اقتصادی پیدا می‌کند.

استاد حوزه خاطرنشان کرد: نیاز غذایی، بالاترین وابستگی اقتصادی است. میلیون‌ها جوجه برای جلوگیری از ارزان شدن مرغ کشته می‌شود، اگر آفتی بیاید با کمبود مرغ مواجه می‌شویم. مگر صدای پای کرونا را شنیدید، وقتی گسترش یافت متوجه شدید. از کجا معلوم آن‌ها ویروسی برای مرغ‌ها درست نکرده باشند و بعد از تهاجمِ آن‌ها وابستگی به وجود نیاید.

حجت‌الاسلام والمسلمین طائب در ادامه بحث با اشاره به این‌که اولین هدف تهاجم ویروسی از بین بردن است، دومین هدف را بحث روانی این قضیه دانست و گفت: فرآیندهای تهاجم، به صورت آنی و در دراز مدت اتفاق می‌افتد. فرآیند آنی تهاجم افسردگی و تهاجم در دراز مدت تغییر فرهنگ است.

وی افزود: تأثیر دراز مدت تهاجم تغییر فرهنگی است. مساجد، امامزاده‌ها، مسجد النبی، مسجد الحرام، حرم ائمه، کلیساها، کنیسه‌ها و تجمعات دینی تعطیل می‌شود و هیچ‌کس با خطیب روبه‌رو نیست. بنابراین به فضای مجازی رو آورده می‌شود.

این استاد با تأکید بر این‌که مدیریت فضای مجازی به دست دشمن است، تصریح کرد: امروز دیدم که یکی از وزرای جمهوری اسلامی از اخبار منتشر شده در فضای مجازی شکوه می‌کرد. جالب است که صدا و سیما به دست حکومت است ولی وقتی فضای مجازی مدیریت نشود وزیر از مطالبی که در فضای مجازی پخش می‌شود شکایت می‌کند.

وی یادآور شد: پیش از این هم به وزیر ارتباطات تذکر داده شده بود که سخت‌افزار و زیرساخت فضای مجازی به دست شماست، اگر آن را مدیریت نکنید مدیریت فکر مردم به دست دیگران می‌افتد. آثار این کوتاهی، در این روزها به وضوح به چشم می‌خورد. وزیر می‌گوید متأسفانه در فضای مجازی اخبار دروغ پخش می‌شود. باید به این نکته توجه داشت که فضای مجازی به دست دولت است. وقتی درِ مسجد و مصلای نماز جمعه بسته می‌شود فرآیند تغییر فرهنگ به وجود می‌آید.

حجت‌الاسلام والمسلمین طائب، بخش سوم هجوم را اقتصادی برشمرد و عنوان کرد: گزارش بانک جهانی دربارۀ ایتالیا بسیار ناامید کننده بود و نمی‌دانستند بعد از دو ماه تعطیلی مطلق وضعیت اقتصادی ایتالیا به چه صورت خواهد شد. ایتالیا، چین، بلژیک، سوئد و بسیاری از کشورها تحریم نشده‌اند، اما ایران با این هجوم و تشدید تحریم‌ها مواجه است.

وی تأکید کرد: اولین راه‌کار، مقابله با این ویروس است و این دفاع واجب است. دلیل بر وجوب دفاع عقل و نقل است. عقل و فطرت به آدمی می‌گوید که در برابر هجوم از خودش دفاع کند. البته جهاد، به دو نوع ابتدایی و دفاعی تقسیم می‌شود. قطعاً مقابله با این ویروس جهاد ابتدایی نیست که بعضی بگویند این جهاد نیاز به وجود بقیة الله العظم دارد. اگر آن‌ها به دفاع بلند نشوند ویروس وارد خانۀ آن‌ها می‌شود.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به آیات قرآن، مقاتله را امری مهم دانست و عنوان کرد: مقاتله به معنای کشتن افرادی است که برای کشتن مسلمانان آمده‌اند، پس مقاتله برای جلوگیری از کشتار است.

وی ادامه داد: امروز که دشمن با موشک، تیر، تانک و... حمله می‌کند مقاتله به چه معناست؟ اولین عمل زدن سلاح دشمن است تا کسی کشته نشود. مقاتله فقط کشتن دشمن نیست، بلکه مقاتله از بین بردن سلاحی است که با آن مؤمنین کشته می‌شوند. دشمن ویروس را ساخته است، اولین اقدام در مقاتله از بین بردن ویروس است. در این روزگار، با تهاجم ویروسی روبه‌رو هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین طائب با بیان این‌که در مواجهه با هجوم دو گروه وجود دارند، تصریح کرد: گروه نخست، افرادی که از مرگ جلوگیری می‌کنند؛ این افراد پزشکان و پرستاران هستند. عده دیگری هم برای مقابله به پا می‌خیزند که این افراد هم به دو دسته تقسیم می‌شوند. یک گروه از آن‌ها حضور فیزیکی دارند و دسته دوم کمک‌های مادی می‌کنند.

وی اضافه کرد: جهاد فقط با بدن نیست، بلکه اموال هم شامل این قضیه می‌شود. در اسلام مقاتله به جان و مال است. هر کسی که توانمندی مقاتله دارد مجاناً انفاق کند.  کسی که می‌تواند از نظر مادی کمک کند، باید این کار را انجام دهد. آیا مقاتله با اموال واجب است؟ بله.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم گفت: البته مجاهد نمی‌تواند بگوید به من پول بدهید، ولی باید به این افراد پول داده شود. فرض بگیرید پزشکی به بیماران کرونایی خدمت می‌کند. او نمی‌تواند به بیماران بگوید که برای خدمت به من پول بدهید، بلکه باید دولت زندگی او را تأمین کند.

وی بیان داشت: کسی که در میدان جنگ می‌رود جانش را به دست می‌گیرد و حرکت می‌کند. قرآن می‌فرماید«خَیْرٌ لَکُمْ» این کار بهتر است، یعنی اگر کسی این کار را انجام ندهد کشورمان مثل ایتالیا و استپانیا می‌شود. وقتی به میدان بیاییم برای کشورمان بهتر است.

حجت‌الاسلام والمسلمین طائب اذعان داشت: در آمارگیری جدید، تعداد مبتلایان در ترکیه بیشتر از ایران شده است، همان ترکیه‌ای که می‌گفت اگر قم را قرنطینه کرده بودند ما مبتلا به ویروس نمی‌شدیم و مجبور نبودیم مرزهایمان را به روی شما ببندیم. در ایران به این آیه عمل کردند و نتیجۀ آن «ذلِکُمْ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ تَعْلَمُون» شد و آمار ایران کمتر از ترکیه شده است.

انتهای پیام/

نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی