-
دوشنبه, ۱۸ فروردين ۱۳۹۹، ۱۲:۵۳ ق.ظ
-
۶۰۳
پایگاه اطلاعرسانی استاد مهدی طائب؛ پرسش شما: آیا امکان دارد پیامبر اکرم(ص) دچار سهو و اشتباه شوند؟
پاسخ استاد: به نظر ما درباره پیامبر اکرم(ص) سهو و اشتباه اصلا معنا ندارد. سهو یعنی عدم حضور؛ در حالی که پیامبر اکرم(ص) اصلاً غفلتی از خداوند ندارد. گاهی ما نگاهِ معلول به علتی به دنیا داریم و گاهی نگاه علت به معلولی. زمانی که دنیا را از طریق خدا دیدیم، نقطه جهلی برای ما وجود نخواهد داشت، چون خداوند علت این دنیاست.
پیامبر اکرم (ص) هم در عین اینکه دنیا در نظرش چیز باارزشی نیست، همه دنیا را میبیند، اما در قالب خدا. بنابراین، سهو و غفلت و اشتباه در موضوعات برای آن حضرت مفهوم ندارد و اگر کسی بگوید که پیامبر(ص) دچار سهو میشد، آن حضرت را نشناخته است.
درباره روایاتی که دلالت بر سهو پیامبر(ص) میکنند، باید گفت: اولاً سند آن روایات ضعیف است؛ ثانیاً اگر آن روایات را قبول کنیم، میبینیم که امام صادق(ع) در یکی از همین روایات میفرماید «خداوند متعال به پیغمبرش گفت: این طور رفتار کن تا دیگران یاد بگیرند». پس در حقیقت، دیگر سهوی صورت نگرفته است.
البته اگر واقعا این استدلال از امام صادق(ع) صادر شده باشد، باید توجیهی برای آن بیابیم، و الّا اگر قرار باشد که چون دیگران دچار سهو میشوند، پیامبر(ص) هم دچار سهو شود تا آنها ناراحت نشوند، پس باید در سایر امور هم چنین چیزی وجود داشته باشد؛ مثلاً چون مؤمنین دچار معاصی میشوند، پیامبر(ص) هم دچار معاصی شود! واضح است که چنین چیزی امکان ندارد.
منبع:
جلسه بیست و دوم دروس تاریخ تطبیقی. 1393/12/19